Santana békemisszión Hirosimában

Vágólapra másolva!
Telt ház előtt koncertezett Santana Hirosimában, a városra ledobott atombomba 60. évfordulója alkalmából. Az évfordulóra a város több hasonló eseménnyel kíván méltó módon megemlékezni.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnépszerűbb gitárhőse, Carlos Santana "békemisszióra" érkezett Hirosimába, ahol a telt házat jelentő kétezer ember előtt lépett fel a hatvan évvel ezelőtt ledobott első atombomba emlékére - írja az Associated Press hírügynökség.

A koncert egy volt a tucatnyi, a katasztrófára emlékező esemény közül, melyet a szombati megemlékezés előtt rendeznek. Az 1945. augusztus 6-i atomtámadás évfordulójára 50 ezer embert várnak a Béke-emlékparkba, köztük Junicsiro Koizumi japán miniszterelnököt is.

"Megtiszteltetés, hogy itt lehetünk és az esemény szolgálatára lehetünk a zenénkkel" - mondta a neves gitáros a koncerten. "Szeretnénk egy új világot, amely egész életünkre békét biztosít mindannyiunk számára."

Santanát két neves dzsesszmuzsikus, Herbie Hancock és Wayne Shorter kísérte el, és együtt meglátogatták a Béke Emlékparkot is. A múlt héten egyébként Nagaszakiban - a második ledobott atombomba pusztításának helyszínén - játszott a trió.