A szerencsés harmadik

Vágólapra másolva!
Megkegyelmezett az időjárás a Sziget közönségének, pedig szinte déltől kezdve a fesztivál fölé lógott az eső lába. A harmadik nap tehát szerencsés csillagzat alatt született, innentől már magukon a látogatókon volt a sor, hogy jól érezzék magukat, és erre nem is egy lehetőségük nyílt - harmadik napi összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ahogy halad előre a fesztivál, úgy szaporodnak a mögöttünk hagyott napok jelei is a Szigeten. Erre a nagy okosságra a Talentum Színpad környékén mindenképpen rájön az ember, hiszen az arrogánsan tolakodó szemétszag itt jelent meg először igazán markánsan. Igazságtalanság lenne persze, ha ezt meghatározó élménynek állítanánk be, inkább csak az idő múlására döbbenti rá a gyanútlan látogatókat.

Az idő a Nagyszínpad pénteki műsorát indító Wailersen is meglátszik, hiszen a régen Bob Marleyt kísérő zenekarnak már csak két eredeti tagja maradt. Mindez azonban semmit nem vont le a koncert értékéből, ideális rajtja volt ez a napnak. A reggae legendáit követő Louise Attaque hatalmas lelkesedést váltott ki a Szigetet idén valósággal megszálló franciákból, de nem kellett ahhoz feltétlenül honfitársnak lenni, hogy élvezhető legyen a zenekar koncertje.

Ezután a tervezettnél jóval hosszabb szünet jött, mivel a Brand New Heavies egyik tagjának elkeveredett a csomagja, így az acid jazz utóvédharcosai jókora csúszással kezdték a programjukat. Ugyan táncolhatónak táncolható volt, mégis meg kellett állapítani, hogy vagy a közjáték volt a zenekarra rossz hatással, vagy nem feltétlenül a Nagyszínpadon kellene erőltetni már ezt a műsorát amúgy profin lenyomó együttest, mindenesetre nem mulasztott sokat, aki inkább leült valahová sörözni.

A napi főattrakció, a Basement Jaxx is félő volt, hogy új lemez híján túl sokat nem tud hozzátenni a tavalyi produkciójához, ám a félelmek alaptalanok voltak, és korrekt slágerválogatást kapott a Nagyszínpad elé préselődő embertömeg. Ráadásul idén a White Stripes Seven Nation Army-ja helyett egy Motörhead-klasszikust, az Ace Of Spades-t dolgozta át az ismét komoly kísérettel megjelenő duó, természetesen nagy sikerrel.

Akik azonban úgy gondolták, hogy nem kérnek ismétlést Basementéktől, azok láthattak egy igazi dívát a Világzenei Színpadon fellépő Zap Mama frontasszonya, Marie Daulne személyében. Ha pedig valakinek ez sem volt elég, és inkább valamiféle happeningre vágyott, az legjobban tette, ha a Mentos Trendszigetre látogatott el este, ahol Király Tamás performance-szal vegyített, rendhagyó divatbemutatója szórakoztatta vagy éppen megbotránkoztatta a nagyérdeműt.

A Wan2 Színpadon este 11-kor kezdő norvég Turbonegro igazolta, hogy igazi koncertzenekar, hatalmas hangulatot varázsoltak a sátorban. Noha dalparkja nem volt túl változatos, a zenészek megjelenésükkel és show-elemekben nem szűkölködő előadásmódjukkal sokakat levettek a lábukról, és ugyancsak sokakat vérteztek fel energiával az éjszaka hátralevő részére.