Egyre több rapper kritizálja Busht

Vágólapra másolva!
Jay-Z és Diddy is Kanye West mellé állt, aki pénteki segélykoncertes prédikációjával váltott ki vegyes érzelmeket. A rapperek szerint sokan érzik úgy, hogy Bush lassan reagált a katasztrófára, és valóban nem törődik a feketékkel.
Vágólapra másolva!

Kanye West egy pénteken tartott segélykoncerten borzolta a kedélyeket, mikor a Katrina hurrikán okozta katasztrófára való lassú reagálás miatt kritizálta Busht. A rapper eltért a koncert eredeti menetrendjétől, és saját gondolatait hangoztatva közölte a jelenlévőkkel, és az élő tévéhálózatokon keresztül a nézőkkel, hogy a segítség szerinte azért késett, mert az áldozatok nagy része feketékből és szegényekből állt. Kanye új lemeze, a Late Registration egyébként rögtön a Billboard lista első helyén kezdett szerdán.

Most pedig Jay-Z és Sean "Diddy" Combs közösen összesen egymillió dollárt adományoztak az áldozatok megsegítésére, és hangsúlyozták, hogy teljes mértékben egyetértenek Westtel. Azt is megjegyezték, hogy szerintük nincs azzal baj, ahogy West elmondta a véleményét. " Száz százalékig Kanye mellett vagyok. Ez Amerika. El kell, hogy mondhasd, amit szeretnél. Szólásszabadság van" - érvelt a Billboardnak Jay-Z. Azt is hozzátette: "A hurrikánra való reagálás megdöbbentő. El sem hinnéd, hogy ez megtörténhet Amerikában."

"Szerintem csak a szívéből beszélt. Azt mondta el, amit rengeteg ember érez" - kommentált Diddy (őt egykoron Puff Daddyként ismerte meg a világ), akinek többek között az sem tetszett, hogy míg a hírtudósítók a helyszínre mehettek, élelmet mégsem tudtak a helyszínre szállítani.