Magyar testvérpár negyedik világrekordja

2005.09.20. 13:10

Másfél év alatt negyedik hivatalos rekordját állította be a világhírű Rippel testvérpár. Ez alkalommal robogó vonaton egyensúlyozva tartotta karjában egyik fivér a másikat, nem éppen hagyományos módon. A produkciók sora pedig folytatódik.

A testvérek legújabb rekorddöntési kísérletként azt vették fejükbe, hogy egy haladó vonaton akarnak egyensúlyozni valamilyen - esetükben mondhatni: szokásosan - különös testtartásban. Ebből született az a produkció-ötlet, mely során két dízelmozdony közé épített platós kocsin kell megtartania Rippel Viktornak kéz a kézben testvérét, Ferencet. Korábban meghatározták, hogy a rekordkísérlet akkor tekinthető sikeresnek, ha kilenc percen át tudják tartani ezt a pozíciót.

Szeptember 9-én a Nyugati pályaudvar felől haladt a szerelvény a Vasúttörténeti Park felé, mintegy 60 km/órás sebességgel, miközben Viktor fejjel lefelé tartotta hátán pusztán karjával Ferencet. A rázkódó vonat, a szél és a labilis kocsi mind nehezítették a testvérpár dolgát, akik mit sem törődve a rázós körülményekkel, nem hogy elérték a kitűzött szintet, de túl is teljesítették azt: végül 11 perc 25 másodpercen át tartott ki a két akrobata. A hatalmas sikerben nem sokáig lubickolnak, inkább máris a következő mutatványon törik a fejüket, hiszen korábbi célkitűzésüknek megfelelően rövid időn belül tíz világrekordot szeretnének felállítani.

A duó nevéhez már a mostani előtt is három bejegyzés fűződött a Guinness nagykönyvében. Először 85 perccel állították be a "kéz a kézben kézen állás" új csúcsát, második alkalommal egymás tarkóját támasztva álltak tótágast. Ez utóbbi esetben majdnem tragédiába torkollott a produkció, mikor az idősebb Rippel a mutatvány közben agyérgörcsöt kapott, de testvére idejében vette észre, hogy valami nincs rendben, így sikerült megelőzni a nagyobb bajt. Harmadszorra már 17 méter magasban, egy helikopterről lógó színpadon tartották egymást mérlegállásban tavaly augusztusban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK