Britneyt utálják a legjobban a bolti eladók

Vágólapra másolva!
Felmérést készítettek arról, hogy kik a bolti dolgozók számára legidegesítőbb popsztárok. Az élén végzett Britney Spears, akit Usher és Kylie Minogue követ a rendhagyó toplistán.
Vágólapra másolva!

A Retailchoice.com fejvadász honlap 1400 bolti dolgozót kérdezett meg felmérésében, hogy szerintük kik a legirritálóbb popzenészek. A kutatás ötlete onnan eredt, hogy az üzletekben gyakran kötelező a legfrissebb slágereket játszani, amelyeket az eladók már annyiszor hallanak, hogy nem csoda, ha falra másznak tőlük. Ezúttal arra voltak kíváncsiak, hogy melyek az agyonjátszott dalok előadói közül a legidegesítőbbek.

A megkérdezettek csaknem fele szerint nem csak a dolgozók, de a vásárlók is szoktak panaszkodni, leggyakrabban a boltokban játszott túl hangos zenére. Mégis az alkalmazottak viselik a szenvedés oroszlánrészét, hiszen nem ritkán akár heti hússzor is meg kell hallgatniuk egy-egy új CD-t - hangzik a válaszok egyharmadában. A kötelező jellegű pop-túladagolás leggyakoribb áldozatai a divat- és cipőüzletek eladói.

Nem meglepő, hogy a citrom-díjas lista élmezőnyében azok az énekesek szerepelnek, akiknek dalait a legtöbbet kénytelenek hallgatni a boltokban, így az első tíz helyezett:

1. Britney Spears
2. Usher
3. Kylie Minogue
4. 50 Cent
5. Robbie Williams
6. Akon
7. Beyonce
8. Blue
9. Justin Timberlake
10. Michael Jackson

A felmérés eredményeként kiderült az is, hogy az alkalmazottaknak a leginkább embert próbáló időszak a karácsony, amikor a szokásos idényslágereket kíméletlenül ismétlik óráról órára. Ekkor a Jingle Bells rekordidő alatt kerül az utálati lista élére, de szorosan a nyomában halad a Slade-féle Merry Christmas Everyone és a White Christmas Bing Crosbytól.