A Bon Jovi nyitja az új Wembley-t

Vágólapra másolva!
Az amerikai rockbanda lesz a jövő évben újranyíló Wembley első fellépője. Az új stadion megnövelt kapacitásával a világ legnagyobb fociarénájává avanzsál, a srácok pedig immár harmadik alkalommal tölthetik meg a hatalmas teret.
Vágólapra másolva!

Az angol sport- és kulturális élet elit stadionját napjainkban húzzák fel újra az alapoktól, hogy megépítsék a világ legnagyobb futballarénáját, amely képes lesz akár 90 ezer néző befogadására is. A több mint 352 millió fontból készülő helyszín olyan adatokkal büszkélkedhet, mint az egy kilométeres kerület vagy az 54 kilométernyi ülőhely - ilyen hosszú lenne a sor, ha egymás mellé tennénk az összes széket.

Már a régi Wembley sem csak sporteseményeiről volt híres, hiszen itt rendezték számos más hatalmas show mellett például az 1985-ös Live Aid-et is. Az új stadiont az angol focibajnokság döntőjével nyitják majd meg 2006 májusában, az első koncertet pedig a Mirror információi szerint a Bon Jovi tartja majd június 11-én, szigetországi turnéjuk egyik állomásaként. A csapat már zenélt a kultikus helyszínen '95-ben és 2000-ben is, így most harmadszor próbálhatják meg megtölteni a rekordméretű arénát.

A Bon Jovi egyébként múlt héten jelentkezett Have A Nice Day című új albumával, mely világszerte rögtön a slágerlisták élén nyitott. Az együttes még mindig az amerikaiak egyik kedvence, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy rögtön a második helyen indított az új lemezzel, de ugyanilyen eredményt értek el az Egyesült Királyságban is. Ezenkívül mindjárt az elsők lettek Japánban, Ausztráliában, Hollandiában, Németországban és Kanadában.