Morrissey: nem volt viszony a gitárossal

Vágólapra másolva!
A jövő év elején új lemezzel jelentkezik generációja egyik legnépszerűbb és legfontosabb előadója, Morrissey. A Smiths volt énekese a tavalyi visszatérő lemeze nagy sikerén felbuzdulva készült el a folytatással, amely a Ringleader Of The Tormentors címet viseli. Morrissey a napokban a Smiths-korszakról beszélve cáfolta, hogy homoszexuális viszonyt folytatott volna szerzőtársával, a gitáros Johnny Marral.
Vágólapra másolva!

Morrissey legújabb albumának Ringleader Of The Tormentors (A kínzók főkolomposa) lesz a címe, és néhány héten belül be is fejeződnek a felvételek - várhatóan november 1-ére már kész lesz az anyag, melyen az énekes a hírek szerint David Bowie és a T. Rex volt producerével, Tony Viscontival dolgozik Rómában, adta hírül egy internetes Morrissey-fansite.

A 46 éves angol énekes szerint ez a lemez lesz "az eddigi legszebb, legfinomabb albuma", és igencsak elégedett az eddigi eredménnyel. A legutóbbi Morrissey-lemez, a hét év szünet után megjelenő You Are The Quarry tavaly világszerte nagy sikert aratott: Nagy-Britanniában a második helyezést érte el az albumlistán, Amerikában a 11. lett a Billboard-listán, de befért a német top 10-be is.

A lemezről érkező hírekkel egy időben nyilatkozott Morrissey a Smiths gitárosához, Johnny Marrhoz fűződő viszonyáról is. Az 1983 és 1987 között nagy sikerrel működő zenekar a Morrissey-Marr kreatív tengelyre építette fel karrierjét, és egyesek szerint több is volt köztük puszta művészi együttműködésnél.

"Kölcsönös szeretet volt köztünk, de nem fizikai formában" - beszélt a múltról Morrissey, aki szerint "egyesek valamiféle homoszexuális drámát szeretnének gyártani utólag a Smiths történetéből, de szó sem volt ilyesmiről".