Szószátyár gengszter a Süsiben

Vágólapra másolva!
Hétfőn veszi be újra a fővárost az amerikai főgengszter klán, a Wu-Tang szólistája, Raekwon, akit természetesen a csapat egyik házon belüli lemezlovásza, dj Storm kísér majd a bakelitek mögül. Volt már több példa is arra, hogy a Wu-család egy-egy láncszeme jöjjön hazánkba, most pedig megkaphatjuk a társaság egyik legélesebb nyelvű tagját.
Vágólapra másolva!

A Wu-Tang Clan hazánkban már kezd olyan visszatérő vendég lenni, mint a Szigeten a Morcheeba, azzal a különbséggel, hogy míg utóbbinál vicces lenne, ha mindig csak az egyik zenészt küldenék az együttesből, addig a Klán esetében ez normális. Persze a koncepció máris világossá válik, ha kicsit többet tudunk meg az amerikai gengszter-horda alakulásáról és kitűzött céljairól.

A csapat kezdetben Ol' Dirty Bastard (ODB), és két unokatestvére, Genius és RZA együttműködéséből jött létre, ők hívták életre a Wu-Tang Clant. A név egy legendás ősi kardot takar, amelynek birtokosai sérthetetlen erejű harcosok voltak - ez már előrevetíti, hogy a társaság önbizalomhiányban sosem szenvedett. Rövid idő alatt kilenctagúra duzzadt a család, akik végül a Klán magját alkották, és kidolgoztak egy olyan tervet, amely akkoriban teljesen idegen volt, az idő később mégis őket igazolta. A recept az volt, hogy létrehoznak egy közös csapatot, összeraknak egy kultikus sikerre számító lemezt, majd a tagok szólóban indítanak karriert. A terv gyújtópontjában a közös hírnévvel megtámogatott egyéni sikerek álltak, amit idővel terveztek néhány egyéb üzletággal is bebiztosítani.

Az ötlet amennyire extrém, annyira ambiciózus is, ez pedig úgy látszik a társaság javára vált, ugyanis a siker immár a múlt fényében megkérdőjelezhetetlen. Az a bizonyos "első közös", az 1993-ban megjelent Enter the Wu-Tang (36 Chambers) című album volt, ami bár lassan épült be a köztudatba, mára egyértelműen a hiphop egyik legnagyobb kultuszlemezévé vált. Alig egy évvel később a kilenc tagból ötnek már külön lemezszerződése volt, egyesek szólóban próbálkoztak (úgy, mint Method Man vagy ODB), mások új rapbandát indítottak (mint ahogy RZA tette a Gravediggazzal).