Bono Bushnál ebédelt

Vágólapra másolva!
A Nobel-békedíjra is hajtó U2-frontember, Bono George W. Bush amerikai elnöknél ebédelt a Fehér Házban, ahol többek különböző világpolitikai kérdésekről is beszélgettek.
Vágólapra másolva!

Scott McClellan elnöki szóvivő szerint az egy óra negyven percig tartó, ebéddel egybekötött megbeszélésen szóba került a legszegényebb országok adósságának elengedése, az AIDS, a malária, és a világkereskedelem egyéb kérdései. Sőt, szóba kerültek a U2 tervezett washingtoni koncertjei is.

"Nagyon jó hangulatú beszélgetés volt közös céljainkról" - foglalta össze a lényeget a szóvivő. Bono azt követően fogadta el Bush meghívását, hogy júliusban már beszélgetett egy jót az amerikai elnökkel Skóciában, a G8 csúcstalálkozón.

A találkozó után Bono úgy nyilatkozott a Rolling Stone-nak, hogy nincs benne félelem, ha a világ legfontosabb vezetőivel kell találkoznia, legyen az akár, maga az amerikai elnök: "Beviszek egy ütést, és az ököl azoké az embereké, akiknek a dühét, kétségbeesését, fájdalmát képviselem, ők nem lehetnek ott a szobában" - fejtegette az énekes.

"Mindennek a morális üzenete jóval túlmutat rajtam, és ez sokkal súlyosabb érv, mint bármi más. Tehát nem vagyok ideges."