Európa szerint az ABBA a legjobb

Vágólapra másolva!
Az ABBA együttes Waterloo című sikerdalát választották meg a legjobbnak az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi ötvenéves története során elhangzott dalok közül vasárnap Koppenhágában.
Vágólapra másolva!

31 európai ország tévénézői láthatták tegnap, hogy a dán fővárosban nagyszabású show-val ünnepelték a rendezvény ötvenedik születésnapját, melyen több régi résztvevő is fellépett, így a Bucks Fizz vagy Dana International.

A nézők közben szavazhattak minden idők legjobb győztes dalára, ám a versenyben nem mind az ötven vett részt, hanem csak egy 14 dalból álló listára szűkítették le. Az ezekhez a dalokhoz tartozó videofelvételeket vetítették le a show közben - köztük szükségszerűen néhány fekete-fehér kópiát is.

Az ABBA - amely majdnem 25 évvel ezelőtti feloszlása óta nem lépett fel sehol - természetesen nem állt össze újra a show kedvéért, ám így is a svéd együttes 1974-es győztes dala, a Waterloo nyerte meg a szavazást - annak idején ezzel indult el a kvartett a világhírnév felé.

A második helyre az olasz Domenico Modugno 1958-as dala került (Nel blu, dipinto di blu, ismertebb címén Volare), míg a dobogó legalsó fokára az ír Johnny Logan állhatott Hold Me Now című 1987-es felvételével. Az indulók között szerepelt még Cliff Richard, Céline Dion (aki furcsa módon svájci színekben nyert korábban), a Brotherhood Of Man, illetve az idei győztes, a görög Helena Paparizou.