Leveszik 50 Cent pisztolyos plakátjait

Vágólapra másolva!
Több helyen is leszedik az 50 Cent Get Rich or Die Trying című film plakátjait Amerikában, ugyanis egyre több panasz érkezett különböző érdekvédelmi csoportoktól.
Vágólapra másolva!

Az óriásplakátok ugyanis a rappert úgy mutatják, hogy az egyik kezében pisztolyt tart, a másikban pedig egy mikrofont. A múlt héten már el is távolítottak néhány posztert Los Angelesben, miután többen is tüntetésen tiltakoztak az erőszakos üzenet ellen. Most pedig a filmet hirdető Clear Channel cég beleegyezett, hogy Philadelphia egyes körzeteiből is levegyenek 21 plakátot.

"A plakát üzenete nagyjából az, hogy 'rabolj, hogy gazdag lehess'... Ez egy nagyon durva üzenet, amely azt az általános nézetet tükrözni, amely szerint csak erőszakkal oldhatod meg a problémáidat" - mondta erről Bilal Qayyum, egy philadelphiai erőszakellenes csoport vezetője, aki egyszersmind dicsérte is a Clear Channelt, amiért az beleegyezett a poszterek eltávolításába: "Igazi céges felelősségtudatról tettek tanubizonyságot".

A Get Rich or Die Trying november 9-től megy majd az amerikai mozikban, és főszereplője Curtis Jackson, alias 50 Cent lesz, aki drogdílerként kezdi, ám később feladja a bűnös életformát, hogy életét szenvedélyének, a rapnek szentelhesse. A film tehát valós eseményeken alapszik, rendezője pedig Jim Sheridan lesz.