A Korn másik oldala

2005.12.12. 17:24

Hetedik sorlemezén merész lépésre szánta el magát a megfogyatkozott Korn: a négytagúra csökkent nu-metal zenekar, új producerekkel a Nine Inch Nails indusztriális hangzásvilágát vette célba - persze ettől még felismerhetően Korn-album. Csak nem feltétlenül olyan, amit az évek során megszokhattak a rajongók az együttestől, de ez egyáltalán nem baj. Hallgass bele a See You On The Other Side című lemezt kedd déltől, szerda délig az [origo]-n, és nyerd is meg!

A nu-metal egyik, ha nem legfontosabbnak számító formációja, a Korn mostanság leginkább Brian "Head" Welch révén került a hírekbe. Mint ismeretes, a zenekar gitárosa előbb megtért, majd februárban úgy döntött, hogy kilép az együttesből, mivel nem tudja tovább összeegyeztetni a bűnös rockandroll-életformát Istennel.

Így aztán az új Korn-album legfontosabb kérdésévé az vált, hogy miként birkózik meg majd az együttes a gitáros hiányával, ugyanis új tagot nem vettek be helyette. A hetedik stúdióalbum pedig nemcsak azt igazolja, hogy van élet Welch nélkül is, de egy igen éles irányváltással egyszersmind azt is bemutatja, hogy a Korn nemcsak egy dimenzióban képes létezni.

"Ott ültünk eggyel kevesebb taggal, és elhatároztuk, hogy keresünk az eddigiektől eltérő stílusban dolgozó producert, és kísérletezünk valami mással" - mondta az énekes Jonathan Davis az MTV-nek még a lemez felvételei közben. Így aztán az albumon két új közreműködő is feltűnik, a The Matrix nevű kollektíva és Atticus Ross személyében, akikről később Davis úgy beszélt, hogy ugyan elveszítettek egy tagot, viszont nyertek helyette két másikat a sikeres együttműködésnek köszönhetően.

Az együttműködés különösen azért meglepő, mert a The Matrix nevű producercsapat inkább teljesen más jellegű előadók lemezeiről lehet ismerős: Hilary Duff, Ricky Martin vagy éppen Christina Aguilera például nem éppen a nu-metal színtér nagyágyúi, ám Davisék mégis úgy érezték, hogy erre a tapasztalatra van szükségük, így aztán a Matrix nyolc dalban még feltűnik társszerzőként is.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK