Jack és Meg White duóját Michel Gondry kirakta már legóból is egy díjnyertes videoklipben, most pedig a Simpsons egyik epizódjában is megjelennek majd.

A Jazzy and the Pussycats című részben Jack és Meg egy családi vita kellős közepén találják magukat, mert Homer és Marge Simpson dobfelszerelést vásárolnak fiúknak, Bartnak, aki dzsesszdobossá képezi ki magát - mindezt a zeneileg valóban képzett húga, Lisa meglehetősen rossz szemmel nézi.

Egy jelenetben - amely tisztelgés a White Stripes The Hardest Button To Button című, szintén Michel Gondry által rendezett klipje előtt - Bart a fürdőszobából indulva Springfield utcáin is feltűnik a dobot verve, és egy útkereszteződésben egyszer csak megjelenik Jack és Meg.

A sorozatot sugárzó FOX rajzfilmcsatorna szóvivője szerint a duó szövegeit már november végén felvették New Yorkban - nem sokkal azelőtt, hogy Jack White-ot orvosai eltiltották a beszédtől, a hangját kímélendő, és emiatt a White Stripes kénytelen volt lemondani japán koncertjeit. Az epizódot jövő ősszel láthatják majd a tévénézők, a Simpsons tizennyolcadik évadjában (most egyébként a tizenhetediknél jár a sorozat).

A White Stripeson kívül már számos popsztár felbukkant a rajzfilmsorozatban, így tavaly például 50 Cent, de a rapperen kívül látható volt Springfieldben Britney Spears, az REM, a Sonic Youth vagy éppen a Cypress Hill is.