"Márpedig a Green Day nem punk!"

Vágólapra másolva!
Éles kirohanást intézett a Greend Day ellen John Lydon, azaz az egykori Johnny Rotten, a Sex Pistols volt legendás frontembere.
Vágólapra másolva!

Több mint tízéves vitát melegített fel John Lydon, amikor hamisnak nevezte a Green Dayt, és megkérdőjelezte a trió punk mivoltát is. Mint ismeretes, Lydon jó harminc évvel ezelőtt a máig legnagyobb hatású punkzenekar, a Sex Pistols élén döntögette a társadalom és a rockzene tabuit, míg a Green Day - nagyrészt punkrock-elemeket tartalmazó popzenéjével - legutóbbi lemezével a világ egyik legnépszerűbb jelenlegi zenekarává vált, kereskedelmileg többszörösen túlszárnyalva Lydon és a Sex Pistols eredményeit.

Lydon egy interjúban mind a Green Day megjelenését, mind pedig a viselkedését kifogásolta, mondván: "Senki se próbálja bemagyarázni nekem, hogy a Green Day-srácok punkok. Nem azok, ócskák, és csak utánoznak valamit, amit nem ők találtak ki. Szerintem hamisak."

A különbséget Lydon többek között abban látja, hogy a Pistols teljesen más körülmények között vált legendává: "A kormány ellened van, a rendőrség a nyomodban. Mi ezzel mind megküzdöttünk annak idején, és ami engem bosszant, az az, hogy jön egy ilyen szar együttes, mint a Green Day, és lenyúlja az egész ötletet, mintha a sajátja volna. Semmivel sem szolgáltak rá erre, és ha valódi punkok lennének, akkor egyáltalán nem így néznének ki" - füstölgött a punklegenda.

Forrás: Yahoo