Egymilliónál is többen látták Rióban a Stonest

Vágólapra másolva!
A Rolling Stones Rio de Janeirói fellépésére 1,2 millióan voltak kíváncsiak a híres Copacabana-strandon. Az ingyenes koncert megszervezése egyébként 4,6 millió dollárba került.
Vágólapra másolva!

A Rolling Stones 44 éves történetének legnagyobb szabású koncertjére került sor a hétvégén Brazíliában. A show-n több mint húsz sláger hangzott el a Stones repertoárjából, a Satisfaction-től kezdve a Honky Tonk Woman-ig.

A koncert költségeit a városi önkormányzat és két mobilcég állta, így az 1,2 millió néző ingyen tekinthette meg az eseményt, de a parton levő szállodák, épületek ablakaiból és teraszairól is ezrek lógtak.

A Copacabana Palace hotel előtt - amelyben az együttes tagjai 60 szobát foglaltak el - 24 méter magas (nyolcemeletes épületnek megfelelő) és 60 méter széles színpadot állítottak fel. A trópusi motívumokkal dekorált emelvénynek napokon keresztül csodájára jártak a turisták. A 62 éves Mick Jagger és együttesének tagjai egy 80 méter hosszú gyaloghídon, közvetlenül a szállodából mentek fel a színpadra. A koncertre száz tonnányi felszerelést vitt magával a csoport, a partvonalon számos hangszórót és óriás kivetítőt helyeztek el.

Ezzel a koncerttel kezdődik a Kövek A Bigger Band névre keresztelt, tavaly az Egyesült Államokban startolt világkörüli turnéjának dél-amerikai szakasza. Az 1,2 millió néző egyébként még nem jelent rekordot, azt a Guinness adatai szerint Rod Stewart tartja, aki ugyanitt 3 és fél millió néző előtt lépett fel 1994-ben.