Jamie és Robi: új dobos, évforduló

Vágólapra másolva!
Jamie Winchester és Hrutka Róbert szerzőpáros a 2006-os évnek már új felállásban vágott neki. Régi dobosuk, Borlai Gergő helyét januártól Móré Attila vette át. Már vele készülnek a negyedik Wood and Strings koncertre.
Vágólapra másolva!

Múlt év őszén Hole címmel jelent meg Jamie Winchester és Hrutka Róbert harmadik stúdióalbuma, amely a korábbi, visszafogottabb akusztikus hangzást félretéve a keményebb, rockosabb arcát mutatta meg a zenekarnak. Igaz, időközben némi változás is bekövetkezett az együttes felállásában, Borlai Gergő dobos távozott a zenekarból, akinek a helyére, idén januárban Móré Attila került. Neve nem ismeretlen, korábban Ferenczy György Herfli Davidson bandájában játszott, sőt mai napig a Muddy Shoes és a Felkai Jam ritmusszekcióját is erősíti. Jamie-ék így a 2006. február 25-én, a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében megrendezésre kerülő, Wood and Strings koncertjükön már vele állhatnak színpadra.

Az immár negyedik alkalommal látható akusztikus koncertműsort számos vendégművész színesíti: ott lesz Für Anikó, valamint az orosz Baba Yaga együttes is. Rajtuk kívül egy igazi meglepetés-vendéggel is készülnek, aki nem más mint Elio, egy francia zeneszerző. Hazájában már elismert művésznek számít, nálunk első alkalommal ezen a Wood and Strings koncerten ismerkedhetnek meg vele. Egyébként pár hónapja dolgoznak közösen Jamie Winchesterrel, melynek végeredményeként szültetett dalokból is hallható néhány az est folyamán.

Az idei év Jamie Winchester - Hrutka Róbert és zenekaruk számára külön meghatározó jellegű, hiszen idén ünneplik fennállásuk ötödik évfordulóját, mely alkalomra külön meglepetéssel készülnek. A szerzőpáros egyébként a saját zenekari teendők mellett, jelenleg Für Anikó szólólemezén, és a volt Megasztár-os, Schmidt Vera második albumán dolgozik, s ezek a tervek szerint, szintén az év folyamán látnak napvilágot.