Új előadók a lemezlisták élén

Vágólapra másolva!
Az Államokban az R&B énekes Ne-Yo, a briteknél Corinne Bailey Rae bemutatkozó albuma nyitott a listák csúcsán. Nálunk Madonna albuma ért az élre, ezenkívül Andrea Bocelli Amore című lemeze már Európában is kapható.
Vágólapra másolva!

Ne-Yo neve előadóként még újnak tűnhet, viszont dalszövegíróként már találkozhattunk a huszonnégy éves R&B-énekessel. Társszerzője volt ugyanis Mario Let Me Love You című slágerének, a közelmúltban pedig Jamie Foxx és Mary J Blige albumain is feltűntek sorai. Az énekes - aki Shaffer Chimere Smith néven látta meg a napvilágot - becenevét a Mátrix Neojáról kapta, mivel a névadó szerint úgy látja a zenét, mint Keanu Reeves a mátrixot. Korábban már volt szerződése a Columbia kiadóval, de lemeze nem jelent meg, viszont írt dalokat olyan, főként Amerikában népszerű előadók számára, mint Christina Milian, Nivea, Tyrese, Faith Evans, a B2K vagy Marques Houston. Később a Jay-Z irányítása alatt álló Def Jam kiadóval sikerült szerződést kötnie, ahol végre megjelenhetett saját lemeze, mely az In My Own Words címet kapta. Ezzel most sikerült rögtön az első helyen debütálnia a Billboard albumlistáján, köszönhetően So Sick című slágerének. A dal a héten a Hot 100 csúcsra is felért, mely főként a rengeteg digitális letöltésnek tudható be. A következő dal a lemezről a When You're Mad című szerzemény, amely a héten a száz legnépszerűbb dal rangsorában a kilencvenkilencedik helyen kezdett. Ne-Yo a közeljövőben két filmben is feltűnik majd. A szívem érted rapes (Save the Last Dance) folytatásában, mely Steppin' Up: Save the Last Dance 2 címmel kerül a filmszínházakba, valamint a Step Show című alkotásban.

A múlt heti első helyezett High School Musical filmzenealbuma egy helyet csúszva a második a héten. A harmadik helyen az ohioi rockzenekar, a Hawthorne Heights nyitott második, If Only You Were Lonely című korongjával. Erről az első siker a Saying Sorry című dal, melyet a rocklista huszas mezőnyében is megtalálunk. Az együttes első lemeze 2004 nyarán jelent meg The Silence in Black and White néven, ezután szerepelt az Elektra, majd az Underworld: Evolution filmzenealbumain egy-egy dal erejéig. Őket a negyedik helyen a countryénekes, Alan Jackson követi Precious Memories című legújabb lemezével a harmadik újbelépőként a héten. Az album eredetileg karácsonyi ajándéknak készült a countrysztár édesanyjának, amelynek most minden rajongó örülhet. A korongon olyan dalok csendülnek fel, melyeket az énekes fiatal korában a templomban szokott énekelni. A lemez egyébként a countrylistán az első helyen kezdett.

Mary J Blige albuma egy hellyel került hátrébb, és a The Breakthrough-ból időközben már 1.8 millió talált gazdára csak a tengerentúl. Johnny Cash február 26-án ünnepelhette volna hetvennegyedik születésnapját, mire a The Legend of Johnny Cash című válogatásalbuma tizennégy helyezést ugrott. Jack Johnson Curious George-hoz írt filmzenealbuma négy hellye került lejjebb. Az American Idol tavalyi nyertese, Carrie Underwood a műsor legújabb szériájának vendége volt március 2-án, ahol előadta Jesus, Take the Wheel című dalát. Some Hearts néven megjelent bemutatkozó albuma egyet javított. A Top 10 két utolsó helyén James Blunt és Andrea Bocelli lemezei állnak.

Március 5-én osztották ki a filmes szakma legnagyobb elismeréseként számontartott Oscar díjakat. A Walk the Line című alkotás, mely Johnny Cash fiatalkori életét dolgozza fel, öt kategóriában volt esélyes. Ezek közül egyet sikerült díjra váltani, Reese Witherspoon June Carter megformálásáért vehette át a legjobb színésznőnek járó szobrot. A mozi zenei anyagát tartalmazó filmzenealbum a negyvenötödik helyről tört előre egészen a tizenegyedik pozícióig. A film - mely eddig 162 milliót jövedelmezett világszerte - február 28-tól már DVD-n is megvásárolható a tengerentúlon. A forgalombakerülés első napján rögtön hárommillió példány talált gazdára.

A detroiti rocker Kid Rock, az elmúlt pár hétben nem legújabb albumának megjelenésével kapcsolatban került a figyelem központjába, hanem egy 1999-ben rögzített videofelvételnek köszönhetően. A saját használatra készült szexvideón az énekes együtt látható a Creed egykori frontemberével, Scott Stapp-el négy hölgy társaságában. A két rocksztárnak sikerült ideiglenes végzést szereznie, mely megakadályozza a film terjesztését. A most megjelent album egy live anyag, amin 2000. szeptember 1-től 2004. augusztus 28-ig rögzített koncertfelvételekből kapunk egy válogatást a Twisted Brown Trucker Band kíséretében. A Live Trucker című korongon - mely a tizenkettedik helyen debütált - elhangzik a Bawitdaba, az Only God Knows Why és a Picture, ezúttal Gretchen Wilsonnal közösen. Új stúdióalbum az év végére várható. A húsz legkelendőbb album közé a Pussycat Dolls tért vissza. PCD című lemezük már platinalemez, amelyről a következő dal a Buttons című szerzemény lesz Snoop Dogg-gal kiegészülve.

Az ötvenes táborban több lemeznek is sikerült javítania. A reggae-rapper Matisyahu legújabb albuma március 7-étől kapható, Live at Stubb's néven futó korongja viszont a héten ért eddigi csúcspozíciójába, a harmincadik helyen. Kenny Chesney Living in Fast Forward című dala a countrydalok rangsorában vette át a vezetést, albuma négy helyet javított. A Panic! at the Disco A Fever You Can't Sweat Out-ja két pozícióval került feljebb, melyről az I Write Sins Not Tragedies című daluk a Hot 100 kilencvennyolcadik helyén debütált. Rajtuk kívül egy másik emo-rock banda, az All-American Rejects is ugrott négy helyezést. A negyvenkilencedik és ötvenedik helyre két rapper lemeze tért vissza. Lil Wayne legújabb Hustler Musik című klippjének premierje február 22-én volt látható az amerikai BET zenei csatornán. Ez Tha Carter II című albumát hat pozícióval segítette feljebb. Notorious B.I.G. duettalbuma hármat lépett előre.