The Bravery: "Sok közös van bennünk a Depeche Mode-dal"

Vágólapra másolva!
Gond nélkül megtöltötte kedd este a Budapest Sportarénát a Depeche Mode, ám a Magyarországon visszatérő vendégnek számító tagok most csak két tévéinterjút adtak. Örömmel osztotta meg viszont élményeit az előzenekar, a New York-i The Bravery, amely a tavalyi év egyik legsikeresebb új amerikai zenekara volt. Az újhullámos hatásokat tükröző debütáló lemezének és főként az An Honest Mistake című dalnak köszönhetően Európában is népszerű lett a zenekar, így a Depeche Mode-ra váró közönség egy aktuális sztárzenekart is láthatott szűk félóra erejéig. A Bravery dobosa, Anthony Burulcich nyilatkozott az [origo]-nak.
Vágólapra másolva!

Hogyan lett a Bravery a Depeche Mode előzenekara?
- Van egy közös barátunk Dave Gahannal, aki közreműködött a Playing The Angel felvételein is, ő nyomta Gahan kezébe a demónkat. Akkor még nem volt lemezszerződésünk sem, csak az a hét szám, amely viszont egyből elnyerte a tetszését, és egyből nekünk szóltak, amikor kellett nekik egy előzenekar a turnéhoz. Mondanom sem kell, hogy ez mekkora lehetőség számunkra, bár tudtuk, hogy ennek vannak hátulütői is, a félelmeink azonban szerencsére alaptalanok voltak eddig.

Mitől féltetek?
- Hallottunk ezt-azt a Depeche Mode korábbi turnéiról, nem mindenütt fogadták kitörő lelkesedéssel az előzenekart, sőt, valahol még meg is dobálták őket. Nekünk azonban nem voltak rossz tapasztalataink, sőt, egy új közönséget sikerült megismertetni a zenénkkel, és rengeteg pozitív üzenetet kaptunk a honlapunkra is azoktól, akik ezen a turnén hallottak bennünket először. Talán ez annak is köszönhető, hogy jól tudunk együttműködni a Depeche Mode-dal, és sok közös van bennünk, főleg az, hogy míg a stúdióban felvett anyagaink elektronikusabbak, addig koncerten sokkal rockosabbak vagyunk mindketten. Egyébként nagyon jól kijövünk velük, közvetlen és kedves emberek, esténként nagy focimeccseket vívunk, hol mi nyerünk, hol ők, szóval nagyon izgalmas.

Az együtt töltött hónapok alatt azért volt is időtök összehaverkodni...
- Hát igen, már karácsony előtt volt egy hónapos közös turné Amerikában, míg Európában már tizenkét hete vagyunk úton, és még kettő hátra van. Szerencsére nem olyan feszített a tempó, három koncertnél sosincs több egyhuzamban, szóval van időnk pihenni, lazítani. Végül is már hozzászoktunk a turnézáshoz, hiszen kisebb szünetektől eltekintve lassan másfél éve úton vagyunk: a saját lemezünkkel turnéztunk, aztán fesztiválokon játszottunk, végül jött a Depeche Mode-dal közös koncertsorozat. Ha ennek vége, szeretnénk kicsit pihenni, de aztán nekilátunk a következő albumunknak, terveink szerint jövőre fog majd megjelenni.

Vannak már esetleg új dalaitok is?
- Van egy stúdió a turnébuszon, ahol fel tudjuk venni az ötleteinket. Persze a végleges formától még távol vannak, de gyaníthatóan a második lemezünk kevésbé lesz táncorientált, mint az első volt, lassabb és kicsit akusztikusabb-szervesebb hangzást szeretnénk. Elég sokat fejlődtünk is, mindenki jobb zenész és énekes lett. Őszintén szólva kicsit már unom is, hogy ugyanazokat a dalokat játsszuk már két éve, de most a Depeche Mode előtt huszonöt perceket adunk elő, és itt csak az albumunkról a hat vagy hét legismertebb szám fér bele.