Pete Doherty megrúgott egy riportert

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta egy londoni bíróság Pete Dohertyt, akinél többször is kábítószereket találtak a rendőrök az elmúlt hónapokban. A tárgyalásról kifelé menet a Babyshambles frontembere újabb botrányt okozott.
Vágólapra másolva!

Újabb botránnyal bővült Pete Doherty már amúgy is szép dagadtra hízott aktája, miután a bíróságról távozóban nekitámadt az őt körülvevő riportereknek, és a kaotikus jelenetek közepette a BBC Radio One munkatársának, Trudi Barbernek a karjába rúgott az Associated Press szerint.

A 26 éves énekes több mint egy órát késett a tárgyalásról, és már akkor is riporterek és fotósok hadán kellett keresztülhámoznia magát. Dohertyt hét ízben is bűnösnek találták kábítószer-birtoklás vádjában, így heroin, crack és marihuána is volt nála, amikor decemberben és januárban is rendőrökkel futott össze. Február elején egy másik, hasonló ügyben már közmunkára ítélték Dohertyt, és rendszeres drogtesztekre is kötelezték.

Jane McIvor bírónő április 20-ára rendelte vissza a bíróság elé a Libertines volt gitáros-énekesét, akivel ekkor tudatják majd az ítéletet is. Miután Pete Doherty elhagyta a bíróság épületét, újra körülvették a média kiküldött munkatársai, és ekkor történt, hogy Trudi Barber felé rúgott.

"Teljes volt a káosz a bíróság bejáratánál a tárgyalás előtt és után is" - mondta az újságírónő. "Kifelé menet Doherty átmászott a korláton, és hirtelen felém rúgott, eltalálva azt a karomat, amiben a mikrofont tartottam."

A zenész - védjegyszerű kalapjában és szürke zakóban - ezután az utcára rohant, ahol Jaguarjába vágódva szabályszerűen elmenekült a helyszínről, miközben majdnem összeütközött egy másik autóval is. Vélhetően az eset után még többen állnak a The Sun "El Pete Dohertyvel az utcákról!" című kampánya mögé.