Rádiós tiltólistán az érzelmes balladák

Vágólapra másolva!
Egy angol rádió letiltotta James Blunt dalait a műsorából, válaszul arra, hogy az énekes azt tanácsolta számos bírálójának: keressenek másik adót a rádión, ha őt hallják énekelni.
Vágólapra másolva!

Az énekes még egy múlt heti díjkiosztón vágott vissza kritikusainak: "El is lehet kapcsolni, ha nem tetszenek a dalaim." Most egy rádióadó, az Essex FM úgy döntött, hogy letiltja Blunt számait, arra hivatkozva, hogy a hallgatók már rosszul vannak az énekes két slágerétől, a You're Beautiful és a Goodbye My Lover című számoktól.

"Semmi bajunk James Blunttal, és örülünk a sikereinek, de most már tényleg kellene egy kis szünet" - nyilatkozta a rádió programigazgatója, Chris Cotton. "Míg a dalai rendkívüli népszerűségre tettek szert, óriási nyomás nehezedik ránk a lemezipar részéről, arra vonatkozóan, hogy mely előadók dalait játsszuk gyakrabban. Ez sokszor nem esik egybe a közönség ízlésével, egyes dalokat pedig egy idő után túl sokszor hallanak".

Cotton szerint azonban a lemezipar nem mindenható: "Most boldogan állunk ellen a nyomásnak, és inkább a hallgatóinktól kapott nyilvánvaló üzenetet vesszük figyelembe. Bátorítjuk a többi rádiót, hogy kövessék a példánkat."

James Blunt az elmúlt egy év legsikeresebb új előadója. A korábbi ENSZ-békefenntartó You're Beautiful című dala 25 országban vezette a slágerlistát, és márciusban kilenc év után ő lett az első brit előadó, aki vezette a Billboard listáját. Back To Bedlam című albumából eddig világszerte 7 milliónál is többet adtak el.