Ákos: négy év után új lemez

Vágólapra másolva!
Még közelebb a munkacíme Ákos tervek szerint idén október közepén megjelenő új stúdióalbumának, amely az énekes négy év után elkészült, immár tizennegyedik sorlemeze lesz.
Vágólapra másolva!

Ákos utoljára 2002 őszén jelentetett meg új szerzeményeket felvonultató stúdióalbumot, így négy év után nem kevés várakozás előzi meg vadonatúj anyagának boltokba kerülését. Igaz, az elmúlt négy év során is szolgált némi újdonsággal közönségének, folyamatos turnézás mellett két dupla koncertlemezt és három DVD-kiadványt jelentetett meg, szerepelt színházi darabban, sőt zenei munkásságát összefoglaló díszdobozos kiadványt és kottáskönyvet is a piacra dobott, az újdonság mégis a stúdióalbum lesz.

A Még közelebb munkacímet viselő lemezanyagon a tervek szerint tizenkét új szerzemény sorakozik majd fel, melyek ezúttal teljességgel a zenész keze munkái, akárcsak a szöveg, a zene és a hangszerelés is Ákos nevéhez kötődnek egy személyben. Stílusában inkább eklektikus albumra számíthatunk, melyen az akusztikusabb hangvételű szerzemények mellett keményebb rockdalok is helyet kapnak, de élő vonósrész vagy az Ákos Borpatikájában is rendszeresen fellépő énekegyüttes, a Vivát, Bacchus! is feltűnik majd a lemezen.

Formailag is újdonságra számíthatunk, hiszen az új lemez a tervek szerint DualDiscen jelenik meg, melynek DVD-oldalán 5.1 -es hangminőségben lesz meghallgatható a teljes lemezanyag, amit természetesen számos képi anyag, werkfilm egészít majd ki.