Apja ellenségeiért rajong Bush lánya

2006.06.20. 11:06

Meglepetéssel vették tudomásul a Radiohead tagjai, hogy New York-i koncertjükön feltűnt a közönség soraiban a zenekar által többször is támadott George W. Bush egyik lánya is.

Az angol zenekar frontembere, Thom Yorke számolt be minderről a Radiohead hivatalos honlapján: "Éppen a The Touristot játszottuk a koncert végén, amikor feltűnt, hogy valami tülekedés, dulakodás van a tömegben. Kiderült, hogy az elnök lányának hat testőre tört utat, és néhány szerencsétlen nézőt taszigáltak félre."

Yorke nem említi meg, hogy Bush melyik lánya jelent meg a koncerten, de a tény elsősorban azért meglepő, mert a Radiohead többször is nyíltan politizált, melynek során nem éppen barátságos hangnemet ütött meg az amerikai elnökkel. A zenekar eddigi utolsó albumának címe (Hail To The Thief, azaz Éljen a tolvaj) is kimondva-kimondatlanul az amerikai választások eredményére reflektált.

A honlapon Yorke bevallotta, hogy nem igazán tudja, mi lenne a helyes reakció a váratlan látogató felbukkanására: "Hmm, nem tudom, hogy most akkor
A) megtisztelőnek
B) szórakoztatónak
C) zavarba ejtőnek tartsuk az ügyet,
D) megkérdezzük, hogy volt-e érvényes jegye,
E) erkölcsi okokból megkésve tiltakozzunk,
F) megint csak megkérdezzük, hogy volt-e jegye, és megtudakolni, hogy tudja-e, miről szólnak a koncertjeink,
G) ne büntessük a lányt az apja miatt,
H) vagy fogjuk be a szánkat és csak mosolyogjunk.
A válaszokat levelezőlapon kérjük."

A világszerte rendkívül népszerű és augusztusban a Szigetre is várt Radiohead újabb albuma eredetileg erre az évre volt kitűzve, de valószínű, hogy átcsúszik 2007-re, Thom Yorke-nak azonban The Eraser címmel szólólemeze jelenik majd meg júliusban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK