Eric Claptont kitiltották a Vörös térről

2006.07.31. 13:32

Lemondta moszkvai koncertjét Eric Clapton, mivel az orosz hatóságok korábbi ígéretüket visszavonva nem engedélyezték, hogy a Vörös téren lépjen fel - közölte vasárnap az Eho Moszkvi rádió.

Az eredeti tervek szerint Clapton, akit sokan a világ legjobb fehér gitárosának tartanak, augusztus 3-án lépett volna fel az orosz fővárosban, hogy a Vörös téren fejezze be Back Home Tour elnevezésű koncertsorozatát. A turné európai része májusban kezdődött Franciaországban. Július 18-án Clapton és csapata Budapesten is fellépett. A moszkvai koncert lemondásával hétfőn Helsinkiben fejeződik be a Back Home Tour európai része.

A gitáros honlapján megjelent rövid közlemény nem tért ki arra, hogy az orosz hatóságok miért változtatták meg eredeti ígéretüket. Csak annyi olvasható: "Eric Clapton nem akart csalódást okozni rajongóinak, de teljes mértékben rajta kívül álló okok miatt le kellett mondani a koncertet".

A csütörtöki előadásra már elkelt az ezer és háromezer rubel között (8-24 ezer forint) kínált jegyek jelentős része. A most 61 éves Eric Clapton öt évvel ezelőtt már járt Oroszországban.
Claptonnal ellentétben július 27-én felléphetett a moszkvai Vörös téren idei nagy slágerével, a Hips Don't Lie című számával Shakira és az idén Grammy-díjat nyert Black Eyed Peas is. Igaz, ők az orosz Tatu duóval és az Eurovíziós Dalfesztiválon indult orosz énekessel, Dima Bilannal osztották meg a pódiumot a Vörös nyár fesztivál keretében.

Júliusban Sting adott jótékonysági koncertet  Moszkvában, de nem a Vörös téren, hanem az Olimpiai stadionban. Szeptemberben pedig Madonnát várják Moszkvába, de a tervezett fellépés színhelyét még nem pontosították.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK