Tragédia egy Korn-koncerten

Vágólapra másolva!
Belehalt sérüléseibe az a 30 éves férfi, akit egy atlantai Korn-koncerten bántalmazott két, egyelőre ismeretlen személy.
Vágólapra másolva!

Andy Richardsont a színpad előtti "dühöngőben" bántalmazták, és két nappal a kórházba szállítása után meghalt. A Family Values névre keresztelt turné keretében a Korn a Deftones-szal turnézott, és az utóbbi zenekar koncertje közben történt a végzetes esemény.

A rendőrség két ismeretlen tettes ellen indított eljárást, és a testület közleménye szerint az elkövetők kilétét már azonosították, de letartóztatások idáig még nem történtek. A nyomozás eddigi eredményei alapján Richardsonnak és társaságának már a végzetes támadás előtt is volt konfliktusa a két, szemmel láthatóan ittas férfival a koncert alatt, mert aggódott, hogy veszélyeztetik terhes barátnője és a velük levő, mentálisan sérült gyermekük egészségét.

Az áldozat barátja, Edgar Arellano az MTV-nek elmondta, hogy látta, amint a visszatérő támadók egyike megüti Richardsont, aki a betonozott talajra esett, és olyan szerencsétlenül esett, hogy koponyalapjával érte a földet. "Nem volt tudatánál, és tiszta vér volt a feje, amikor megpróbáltam felsegíteni" - mondta Arellano.

Bár az eset nem közvetlenül a Korn koncertje alatt történt, a turné főzenekara a bakersfieldi nu-metal együttes volt, ezért a zenekar érintettnek érezte magát az ügyben. "A Korn megdöbbenéssel értesült ezeknek az embereknek a tettéről, és kér mindenkit, aki látta ezt az értelmetlen cselekedetet, vagy bármilyen információja van a történtekről, haladéktalanul jelezze a helyi hatóságoknak."