Ha tegnap este elfáradtunk a Radioheaden, még örülhetünk is annak, hogy a vasárnap talán a legkevésbé izgalmas nap az idei programban. Végre aludhatunk egy nagyot, estére pedig szedjük össze azért magunkat, hiszen ha kihagyhatatlan koncert nem is lesz ma, érdekességeket ígérő fellépésből több is lesz.

Fél hatra már egy közepesen másnapos szigetlakó is összeszedheti magát, hogy megnézze Szolnok City első számú dancehall előadóját, Copy-Cont a Wan2 színpadon, ő kétségtelenül egy egyéni hang a magyar popsivatagban. Egyéni előadó Meshell Ndegéocello is (milyen szerencse, hogy leírni kell a nevét és nem kimondani): egy fekete, kopasz lányra kell számítani, aki közben fantasztikus dolgokat művel a basszusgitárjával. Az már más kérdés, hogy a Tankcsapdára váró rockrajongókat ez mennyire fogja lekötni, hiszen ők már kora este gyűlni kezdenek a Nagyszínpad körül, hogy a Szigetről csak egyszer, akkor is orvosi igazolással hiányzó zenekar koncertjét lehetőség szerint ne valamelyik mellékutcából élvezzék, hanem lássanak is valamit Lukácsékból. Utána ismét várható némi helycsere, és átveszik az uralmat a goth tinilányok, a színpadon pedig a Rasmus - ha már nincs HIM, ez is tökéletesen megfelel a célnak.

A 20 éven fölülieket lehet, hogy inkább a rai szupersztár, Cheb Mami csalogatja majd a Világzenei színpadhoz, éjfél után pedig a Wan2 színpad felé indul majd kisebb népvándorlás, az indok a szintén új lemezzel előálló Neo fellépése lesz.

Ha a szombat esti sokkból még estére sem tudnánk felállni, akkor a jól bevált, és ilyen esetekben különös csodákat művelő Cökxpőn Ambient Sátorkertet látogassuk: este tíztől Amira hastáncát élvezhetjük, de lesz orientális táncszínház is, majd hajnali kettőkor jön a helyszín legnagyobb aduja: a német Gabriel Le Mar simitja majd ki megfáradt idegrendszerünket nemzetközi viszonylatban is erősen jegyzett chillzenéjével.

Vasárnap kora este jó időpont lehet a művelődésre is: az MTV Színház és Táncsátor este kilenctől a szingapúri The Necessary Stage társulat godeatgod című darabját nézhetjük meg. Az előadás forgatókönyvét 2001. szeptember 11. tragédiája ihlette, de a társulat egyben arra is keresi a választ, hogy milyen erkölcsi kapaszkodót találhatunk napjaink erkölcstelen, erőszakos és önző világában.

A Művészetek Palotája Jazz Színpadán biztos választásnak tűnik fél tíztől Borbély Mihály és a Dresch Mihály Quartet közös koncertje, utána pedig egy lendülettel akár a lengyel Simple Acoustic Triót is meghallgathatjuk - a fiatal zenészekből álló hármas sokak szerint az európai hírnév küszöbén áll, már most olyan nagy neveket kísérnek, mint Jan Garbarek vagy Manu Katché.

Ha sehol nem találnánk bennünket érdeklő koncertet vagy programot, ne is gondolkozzunk, egyenesen menjünk a Blues Színpadhoz - tizenegytől az amerikai Lord Bishop ad majd várhatóan fergeteges hangulatú, de biztosan szexcentrikus koncertet. Ennél jobb hétzáró eseményt keresve sem találhatnánk.