A két legjobban várt koncerttel búcsúzik a Sziget

Vágólapra másolva!
Ahogyan az minden rendes történetben lenni szokott, az idei Sziget-fesztiválon is a végén csattan az ostor, már ami a zenei kínálatot jelenti. A Nagyszínpad legjobban várt fellépései közül kettőre is kedden kerül sor és ami előttük van, az sem piskóta, hiszen a műszakot kezdő, Living Colour bárhol képes lehet jó bulit varázsolni (amikor az A38-on játszottak, még Kövér Lászlót is bólogatásra késztették funkos rockzenéjükkel) még akkor is, ha ők sem mostanában voltak a csúcson.
Vágólapra másolva!

Még régebbre tehető Iggy Pop és legendás zenekara, a Stooges fénykora, ám az ő esetükben senki sem fog megkésettségről beszélni, hiszen a hetvenes évek elején feloszlott zenekart a maga idejében alig ismerték néhányan, manapság viszont minden igazi rockzenekar elődjének tartják. A még élő négy eredeti tagból hárman (Iggy és a két Asheton testvér) két éve újra turnézni kezdtek, és legendás régi dalaikat elképesztő energiával adták elő bárhol a világon, természetesen hatalmas üdvrivalgás közepette. Így aztán rosszul teszi, aki Iggy Pop nevének hallatán legyint, mondván, hogy látta a legutóbbi szigetes fellépését, ugyanis ez most egészen más műsor lesz délután hattól.

Ezután a darabka rocktörténelem után igen nehéz dolga lesz annak, aki überelni szeretné a Stooges műsorát, ebből a szempontból a más műfajban nyomuló, Anima Sound System talán nem a legszerencsésebb választás, bár vélhetően ki fog cserélődni a közönség addigra a Nagyszínpad előtt. Velük egy időben a Besh-o-Drom varázsol vélhetően hatalmas táncpartit a Pannon Világzenei színpad elé.

Nem beszéltünk még a nap és az egész fesztivál egyik legjobban várt fellépéséről, a fél tízkor színpadra lépő Prodigyről, amely hiába nem csinált sokat az elmúlt nyolc évben, mégis hihetetlen rajongói bázisa van még mindig, és a Radiohead mellett vélhetően Liam Howlettékre lesznek kíváncsiak a legtöbben. Aki a kilencvenes évek punkos elektrokatyvasza helyett, inkább még régebbi idők után nosztalgiázna szívesen, annak ott a Pál Utcai Fiúk koncertje a Wan2 színpadon, utána pedig a szintén sokak által várt Gogol Bordello punkos cigányzenéje lehet a fesztivál méltó záróakkordja.

Meg kell még említeni a Partyaréna talán legnagyobb nevét az idei felhozatalból, hiszen kedden játssza szettjét Mylo is, aki az egyik legkeresettebb az elektronikus tánczenében utazó előadók közül világszerte. És végül említsük meg, hogy a Hammerworld-színpad is erős névsorral búcsúzik kedden: a death metál stílusteremtő formációja, a Morbid Angel utolsó hörgéseit még a Pokolgép és az Akela igyekszik visszhangozni.