Bob Dylan: Rémesek a mai lemezek

Vágólapra másolva!
Bob Dylan a Rolling Stones zenei magazinban élesen bírálta a manapság megjelenő lemezek minőségét, éppen ezért nincs problémája a letöltésekkel sem. A zenésznek jövő héten egyébként új lemeze is megjelenik majd.
Vágólapra másolva!

"Nem hiszem, hogy az elmúlt húsz évben született olyan lemez, amely rendesen megszólal" - mondta Dylan az új albuma megjelenése kapcsán a Rolling Stone magazinnak adott interjúban.

A sarkos véleményt az interjú során felmerülő lemezkiadói panaszokkal kapcsolatban fogalmazta meg. A kiadóknak egyre jelentősebb károkat okoznak a különböző kalózkiadványok és az internetről ingyenesen letölthető zenei anyagok, amelyek után senki nem fizet jogdíjakat.

"Miért ne lehetne letölteni? Hiszen úgysem ér semmit az egész!" - szúrta oda a rocklegenda, akinek jövő kedden jelenik meg legújabb, Modern Times (Modern idők) című albuma. Dylan egyébként saját nagylemezével kapcsolatban is meglehetősen kritikusan fogalmazott: "A stúdióban tízszer olyan jól szólt, mint a lemezen" - mondta, majd rövid kirohanást intézett a CD-k ellen, azok ugyanis "a régi bakelitkorongokhoz képest túl kicsik".

"A mai lemezek egyszerűen rémesek. Tele vannak mindenféle hanggal, semmi határozott szándék nincsen bennük" - tette még hozzá Bob Dylan.