Csak egy díj jutott Shakirának és a RHCP-nek is

Vágólapra másolva!
A hétszeres jelölt Shakirának és az ugyanennyi jelöléssel induló Red Hot Chili Peppers együttesnek mindössze egy-egy díjjal kellett beérnie a New York-i Radio City Music Hallban, ahol közép-európai idő szerint péntekre virradóra átadták az MTV zenés televízió videódíjait, az MTV Video Music Awardsokat.
Vágólapra másolva!

Az év videójáért járó trófeát az új emo-sztár Panic! At The Disco együttes kapta. A legjobb férfi énekes díja James Blunté, a legjobb énekesnőjé Kelly Clarksoné lett (megelőzve Shakirát és Madonnát), a legjobb együttes díjat a The All American Rejects nyerte. Az év felfedezettjének járó trófeát az Avenged Fold-együttes kapta.

A pop kategóriában a nyáron Budapesten koncertező Pink videója, a rock kategóriában az AFI, a rhythm and blues kategóriában Beyoncé lett a nyertes, megelőzve Mariah Careyt, Mary J. Blige-t, valamint Jamie Foxx és Ludacris kettősét. A rapperek versenyében Chamillionaire győzött. A hip-hop legjobb videóját a Magyarországon is járt Black Eyed Peas (többek között Kanye West előtt), a dance kategória legjobbját (többek között Shakirát megelőzve) a Pussycat Dolls készítette.

A csalódottak között volt Madonna is, akinek négyszeres jelölés ellenére sem jutott díj. Napjaink csillaga, Paris Hilton énekesnő - közelmúltbeli sikerei ellenére - ezúttal szintén hoppon maradt, akárcsak a szintén többszörösen jelölt, kitűnő Christina Aguilera. A sokszoros jelölt Shakira a legjobb koreográfiáért, a Red Hot Chili Peppers a művészi rendezésért, a Gnarls Barkley pedig a legjobb rendezésért és vágásért, James Blunt videója pedig a legjobb fényképezésért kapott díjat. A legjobb speciális effektekért Missy Elliott videója kapott elismerést. A nézők a Fallout Boy produkcióját tartották a legjobbnak.

A Video Music Awardst többórás gála kíséretében adták át. A fellépők között volt Shakira, Beyoncé, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Ludacris, és a Panic! At The Disco. Az est házigazdája Jack Black komikus színész volt. A díjátadót az előzetes számítások szerint közel másfél milliárd ember láthatta élőben vagy felvételről, az európai zenekedvelők számára ugyanis csak szombat este sugározza az eseményekről készült felvételt az MTV.