Végetért a Moziünnepre időzített háromnapos HBO-filmkarnevál. A Felvonulási tér alkalmi gyepe az állatkertbe került, hálául Carlos alpakkának, Marci görénynek és a többi állatnak, melyek gyerekekkel haverkodtak vasárnap délelőtt a Városligetnél. Guiness-rekord is dőlt a hétvégén, megtöltötték Magyarország eddigi legnagyobb pattogatott kukoricás kosarát. De az is kiderült, melyik kerek hazánk legszebb játékmackója. Mindemellett jó pár filmet is levetítettek a negyvennégy négyzetméteres filmvásznon.

A sajtó számára rendezett megnyitóval kezdődött az HBO-filmkarneválja, még pénteken délután. Már ekkor feltűntek a háromnapos rendezvény sztárjai, azaz Carlos, az állatkerti alpakka, vagy a különböző mozihősök, köztük Superman, Sherlock Holmes, vagy éppen Darth Vader.

Több celebritás is jutott a megnyitóra, így Budapest főpolgármestere vagy Linda Jensen az HBO regionális vezetője is. A bejáratnál a már említett szuperhősök fogadták stábunkat, akik szórólappal is elláttak, így tudtuk, mi, mikor kezdődik.

Az Oskar és Josephine című film előtt a nap szpíkerétől, a mindig elegáns Kautzky Armandtól sok érdekességet tudtunk meg a háromnapos programról és arról, hogy miképpen fizethetünk elő az HBO-ra, ami ugye több, mint mozi.

A nekünk kissé modoros Kautzky rutinosan teljesítette a rábízott feladatot annak ellenére, hogy az első két film között mindössze húszan-harmincan ücsörögtek a kétezer négyzetméteres, alkalmi gyepszőnyegen a Felvonulási tér Műcsarnok melletti részén. Mivel fent említett dán ifjúsági misztikus film nem kötötte le figyelműnket, és a hangulat sem csapdosta az eget - inkább az érdeklődőkkel diskuráltunk.

Este háromnegyed kilencre tértünk vissza, a Kontroll című hazai kultfilmre már többé-kevésbé meg is telt a pázsit, több százan, sőt akár ezren is lehettek ekkor már. A közönség jó része láthatóan az esti bevetésre készült, sört hörpintve és sokat rötyögve Antal Nimród kiváló filmjén.

Szombat délelőtt aztán megjelentek a kisgyerekes családok is a gyepen. Persze, hiszen nekik szólt a délelőtti műsor családi mozikkal, rajzfilmekkel, sőt a bejáratnál külön csúszdás, ugrabugrálós gumivár várta a legkisebbeket. A szombati nap dobása viszont mindenképpen a Guiness-rekordot döntő, hatalmas pattogatott kukoricás kosár volt, amely tartalmát ingyen fogyasztotta a szép számban összegyűlt sereglet, jelezve, hogy mozi és popcorn együtt jár.

Forrás: [origo]

A szombati nap délutánján viszont szünetelt a filmvetítés, mert a kivetítőn az egyik nosztalgiázó kereskedelmi rádió, Műjégpályán tartott megapartyját közvetítették a kivetítőn, mi pedig inkább haza kullogtunk - HBO-t nézni.