Diddy nem mindenhol lehet Diddy

Vágólapra másolva!
Az egykoron Puff Daddyként ismertté váló Sean Combs tavaly Diddyre változtatta művésznevét. Azt azonban csak később tudta meg, hogy Londonban már van egy másik Diddy.
Vágólapra másolva!

Az előadóként és rapmogulként is egyaránt sikeres Combs először P. Diddyre cserélte le megunt művésznevét, majd tavaly megszabadult a fölöslegesnek érzett P betűtől is. Azzal viszont nem számolt, hogy rajta kívül lehet másik Diddy is a világon, és meglepve vehette tudomásul, hogy egy londoni producer, Richard Dearlove már korábban lestoppolta ezt a becenevet, és be is perelte miatta Combst.

Combs és ügyvédei most peren kívül megegyeztek Dearlove-val arról, hogy a rapper "más néven folytat majd üzleti tevékenységet" Nagy-Britanniában. Az ügyet egyébként jövő hónapban tárgyalta volna a bíróság, miután Dearlove tisztességtelen versenyre hivatkozva adott be keresetet Combs ellen, mondván, hogy a névcsere zavaros helyzetet eredményezett. "Puerto Ricó-i lányok kértek e-mailben, hogy hadd szerepeljenek a videoklipemben, mások pedig a véleményemet kérdezik a ruhaterveikről" - panaszkodott az igazi Diddy a Guardiannek.

A 36 éves Combs vagyonát tavaly a Forbes magazin 250 millió dollárra becsülte, így vélhetően nem okoz nehézségeket neki, hogy a Dearlove-ot ért kárt és költségeit is megfizesse, ugyanis a rapper-üzletember ügyvédje ebbe is beleegyezett.

Dearlove leginkább a Blondie Atomic című számából készített remixe okán lett ismert, és állítása szerint "elégedett és megkönnyebbült", amiért az ügyet sikerült lezárni. "Nem az a lényeg, mennyire ismert az ember, hanem az, hogy ez az én nevem. Én is sikeres vagyok, ha nem is vagyok világhírű" - mondta a 40 éves Richard "Diddy" Dearlove.