Mariah Carey a Billboard hiphop-királynője

Vágólapra másolva!
Mariah Carey, az amerikai R&B királynője megannyi nyomasztó kudarc után mostanában halmozza a különböző trófeákat. A hétvégén Atlantában a Billboard R&B és hiphop gáláján összesen öt díjat sepert be.
Vágólapra másolva!

A többszörös Grammy-díjas The Emancipation of Mimi (amely egyébként még tavaly tavasszal jelent meg) ezúttal kiérdemelte a műfaj legjobb albumának díját. Ő a nyertese ezen kívül a legjobb R&B és hiphop előadója számára fenntartott díjnak. Ezzel még koránt sincs vége a díjözönnek, hiszen övé lett a legjobb dalnak, valamint a R&B legjobb énekesnőjének járó elismerés is. Van tehát alkalma ünnepelni, mosolyogni, még ha nem is felejti el soha azt, amikor egy évtizede fél tucat jelölése ellenére üres kézzel távozott egy Grammy-osztásról.

A Billboard-gála díjazottjai között van Kanye West is, aki a rap legjobb albumát és felvételét készítette el az ítészek szerint. Az R&B műfaj legjobb férfi énekese Jamie Foxx, aki a Ray című filmben nyújtott alakítása óta szinte nem tud hibázni. Ő is közreműködött Kanye West Gold Digger című dalának felvételénél - ennél fogva ő is kétszeres díjazottnak tekinthető. A már időközben feloszlott Destiny's Child lett az R&B legjobb együttese. Két díjat nyert Mary J. Blige, a műfaj másik népszerű énekesnője is, és ugyanennyi díj jutott szerzőként és producerként Jermaine Dupri-nek.

Az R&B és a hiphop idei felfedezettje Young Jeezy lett. Különdíjat kapott a Public Enemy, amelynek a műfajra hosszú időn át gyakorolt jelentős hatását ismerték el. Az idei díjkiosztót egyébként Otis Reddingre, a rhythm and blues nagyszerű énekesére emlékezve rendezték meg: jövőre lesz 40 éve, hogy repülőszerencsétlenség áldozata lett.