Emlőrák miatt marad el Marianne Faithfull koncertje

Vágólapra másolva!
Kylie Minogue után újabb neves énekesnőnél állapítottak meg emlőrákot: Marianne Faithfull, aki decemberben Budapesten is fellépett volna, világ körüli turnéját kénytelen elhalasztani a betegség miatt.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves énekesnő jövő hónapban kezdte volna meg turnéját, de erre leghamarabb jövőre kerülhet sor. A hatvanas években Mick Jagger barátnőjeként híressé vált Faithfullnál sajtósa szerint még idejében diagnosztizálták a rákot. "Az orvosok gyorsan megállapították a betegséget még Franciaországban, és kiváló esélye van a teljes gyógyulásra" - nyilatkozta Marianne Faithfull sajtósa, aki szerint kedden derült ki, hogy emlőrák támadta meg a szervezetét.

Maga az énekesnő is bizakodó: "Abszolút megbízom és hiszek a rám felügyelő orvosokban, és biztos vagyok benne, hogy rövidesen újra jól leszek" - áll abban a közleményben, amit Faithfull bejelentette a hírt. "Biztosítani szeretném a rajongókat, hogy a jövő évi turné nagy ünneplés lesz."

Marianne Faithfullt a Rolling Stones menedzsere, Andrew Loog Oldham fedezte fel még a hatvanas években, és akkor kezdte meg énekesnői karrierjét, melynek első slágerét Mick Jagger és Keith Richards írták As Tears Go By címmel. Jaggernek hosszabb ideig Faithfull a barátnője is volt. További slágereinek köszönhetően a korszak egyik legnépszerűbb énekesnője volt, és több filmszerepet is kapott, ám az évtized végén heroinfüggősége miatt eltűnt a színről.

1979-ben a punkos indíttatású Broken English című albummal tért vissza, és azóta megjelent lemezei révén igazi kultuszénekesnő lett, különösen az 1997-es, Kurt Weill előtt tisztelgő 20th Century Blues című albuma kapott sikeres fogadtatást. Tavaly Faithfull egy válogatáslemezt jelentetett meg, és most novemberben induló turnéja Budapestet is érintette volna, ám természetesen a többivel együtt a december 12-i, a Művészetek Palotájába tervezett koncert is elmarad, remélhetőleg azonban a művésznő jövőre kárpótolni tudja majd a magyar közönségét.