Beyoncé szülinapi ajándéka

Vágólapra másolva!
Amerikában a 25. születésnapját ünneplő Beyoncé Knowles albuma nyitott az élen a leginkább az MTV díjátadója által befolyásolt héten. Angliában újra a Snow Patrol áll az első helyen, a németeknél pedig a Pur nevű csapat kezdett a csúcson. Nálunk az Omegának köszönhetően véget ért Rúzsa Magdi egyeduralma.
Vágólapra másolva!

Idén már a második egykori Destiny's Child tagnak sikerült a tengerentúlon az első helyen debütálnia. Pár héttel ezelőtt LeToya Luckett korongja nyitott az élen, most pedig a szeptember 4-én huszonötödik születésnapját ünneplő Beyoncé. Az egyik legsikeresebb amerikai lánycsapat egykori tagja első önálló nagylemezét 2003-ban jelentette meg, amely szintén az első helyen debütált. Az azt követő évben Jay-Z barátnője visszatért a karrierjét elindító formációhoz, akikkel közösen még megjelent egy nagylemezük. Ezután a csapat egy turnéval és egy best of koronggal teljesítette be végzetét. Beyoncé közben már a színészettel is kacérkodott, így olyan filmekben láthattuk, mint az Austin Powers: Goldmember, a The Fighting Temptations (Kísértés két szólamban) vagy legutóbb A rózsaszín párduc filmváltozata. A mozivásznon legközelebb az év végén tűnik fel az énekesnő a Dreamgirls című produkcióban, melyben Jamie Foxx és Eddie Murphy is látható lesz. Előtte azonban a slágerlistákra tért vissza B'Day című második lemezével, melyből az első héten 541,196 darabot vásárolt tengerentúli rajongótábora, aranylemezzel megajándékozva kedvencét. A hab a tortán pedig, hogy a korong második sikerdalaként kiadott Ring the Alarm a Hot 100 legmagasabban debütáló felvétele lett a héten, a tizenkettedik hellyel, ami egyébként ezen a listán eddigi legjobb kezdése. A hozzá készült videoklipben a Sharon Stone főszereplésével készült Basic Instinct-re hasonlító jelenetek is láthatók. A sikerdalt a houstoni énekesnő az MTV Video Music Awards díjkiosztóján élőben is előadta, ahol emellett a Check on It című No. 1 sláger videóklipjéért vehette át a legjobb R&B videóért járó díjat.

A következő új belépő az Audioslave harmadik nagylemeze, amely Revelations címmel került a boltokba és a lista második helyére. A Soundgarden énekeséből és a Rage Against the Machine zenészeiből alakult szupergrupp nem sokáig váratta rajongóit az új anyaggal, hiszen nem egészen tizenhat hónap telt el a No. 1 pozícióban nyitó Out of Exile megjelenése óta. A korongról elsőként az Original Fire című dal került fel a Billboard több listájára is, míg a Wide Awake és a Shape of Things to Come című dalok a Miami Vice moziváltozatában voltak hallhatók, bár a filmzenealbumra nem kerültek fel. A filmeknél maradva Chris Cornellt hamarosan a következő James Bond moziban hallhatjuk a You Know My Name című dal kapcsán, valamint előreláthatólag a Bug című thrillerben is elhangzik egy dala. Második szólóalbumának megjelenését 2007-re tervezi.

Forrás: Red Dot

Audioslave


A múlt heti listavezető, Bob Dylan a harmadik helyre esett vissza, a Top 10-ben ezenkívül még egy új lemez található. Hosszú karrierje folyamán először került a tíz legkelendőbb album közé a tengerentúlon az Iron Maiden. Az angol heavy metál csapat A Matter of Life and Death című korongja a kilencedik helyen indított. Ezt megelőzően Bruce Dickinsonnak és csapatának a legjobb helyezése a tizenegyedik volt, amit húsz éve a Somewhere in Time című lemezükkel érték el. A tízes mezőnyben javított még a Nickelback, valamint első ízben került ide a kanadai csapattal közösen turnézó Hinder nagylemeze. Az Extreme Behavior című anyagról a Lips of an Angel is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a felvétel a héten a Hot 100 kilencedik pozíciójában áll.

Az ötvenedik helyig az albumok között több új jelzésű koronggal nem találkozhatunk, viszont az MTV gáláján fellépő, valamint díjjal jutalmazott előadók lemezei újra erőre kaptak a héten. Tette ezt az év videója kategóriában az I Write Sins Not Tragedies című klipjéért kitüntetett Panic! At the Disco A Fever You Can't Sweat Out című munkája, ami hat pozícióval került feljebb. A díjnyertes dalt természetesen élőben is előadta a Las Vegas-i formáció. Az ugyancsak kitüntett 30 Seconds to Mars nagylemeze az ötvenedik helyre érkezett meg, így a színész Jared Leto rockzenekara kilenc hellyel tudhataja feljebb az A Beautiful Lie címen megjelent albumot. Ők a The Kill (Bury Me) című dal videójáért vehettek át díjat. A fellépők közül nagyot javított az OK Go albuma, a zenekar a Here It Goes Again című dalát a kliphez hasonlóan futópadokon végzett koreográfiával adta elő, hatalmas sikert aratva. A szerzemény a Hot 100-on is erőteljesen lépdel felfelé, a műsorban elhangzott Ludacris és Pharrell duetthez, a Money Maker-hez hasonlóan.


Az albumlistán érdemes még megjegyezni a Snow Patrol nevét, amely a héten Amerikában is folytatja a felfelé menetelést, valamint a Alice In Chains legnagyobb sikereit tartalmazó lemezt, amely a csalódást keltő százharminckilencedik helyen debütált, The Essential Alice In Chains címmel.

A Hot 100-on továbbra is Justin Timberlake áll az élen a SexyBack-kel, ami mellé az új lemezről már a My Love is felkerült a listára.