A Scissor Sisters és a Megasztárok csatája

Vágólapra másolva!
Angliában a Scissor Sisters új nagylemeze nyitott az élen, közel kerülve a platinastátuszhoz, míg a tengerentúl Justin Timberlake az első helyen maradva ugyancsak a platinalemez felé közelít. Németországban egy egykori osztrák Megasztár vezeti a listát, nálunk az Omega maradt a csúcson.
Vágólapra másolva!

A Billboard albumlistáján Justin Timberlake megőrizte vezető helyét FutureSex/LoveSounds című második szólóalbumával, sikeresen állva az ötvenes mezőnyben nem kevesebb, mint tizenöt új belépő nagylemez által intézett rohamot. Az énekes emellett besegített egykori 'N Sync-es kollégája, JC Chasez új nagylemezén is, melynek megjelenése a jövő év első felében várható. Producerként ezen az albumon is találkozhatunk majd Timbaland nevével, aki mellett Dallas Austin keze nyoma szintén ott lesz az albumon. Erről előfutárként október végén kezdik játszani a tengerentúli rádiók az Until Yesterday című dalt, melynek megírásában Justin is segédkezett.

Legmagasabb új belépőként a listán az American Idol nevű tehetségkutató műsor második szériájában feltűnt Clay Aiken A Thousand Different Ways című nagylemeze kezdett. Bár a 2003-as amerikai Megasztár műsorban végül Ruben Studdard mögött csak a második helyen végzett, az az év októberében megjelent bemutatkozó lemeze tíz év óta a legtöbb példányszámban fogyó debütlemez lett a szólóelőadók között, valamint egy hét alatt a műsorban feltűnt tehetségek közül ebből az anyagból fogyott ezidáig a legtöbb. A most megjelent albumon tíz egykori nagy sláger új verziója, valamint négy új szerzemény található. A feldolgozások között hallható a Because You Loved Me (Céline Dion), a Sorry Seems to Be the Hardest Word (Elton John) és az (Everything I Do) I Do It for You (Bryan Adams). Első dalként a rádiók a Without You-t kezdték játszani. Az eredetileg a Badfinger által rögzített örökzöld slágert korábban Harry Nilsson és Mariah Carey is sikerre vitte.

A harmadik helyet a Black Eyed Peas énekesnője, Fergie szerezte meg The Dutchess címmel megjelent szólólemezével. A Stacy Ann Ferguson néven született énekesnő karrierje a Wild Orchid nevű lánytrióban kezdődött, akikkel majdnem napra pontosan a szólólemezének megjelenése előtt tíz évvel került először a Billboard Hot 100-as listájára az At Night I Pray című dallal. A csapat átütő sikereket nem ért el, így Fergie 2003-ban csatlakozott a Black Eyed Peashez, amely azóta folyamatosan megtalálható a nemzetközi slágerlisták élmezőnyében olyan daloknak köszönhetően, mint a Where Is the Love?, a Don't Phunk With My Heart vagy a My Humps. Az énekesnő ezenkívül már a filmvásznon is feltűnt, szerepelt a Csak lazán! és a Poszeidón című filmekben, jövőre pedig a Robert Rodríguez és Quentin Tarantino által rendezett Grind House című horrorfilmben lesz látható. A lemezéről elsőként a London Bridge című dal került a listákra, ami a Hot 100 csúcsáig meg sem állt. Emellé a héten csatlakozott a második sikerdal a lista hetvenkilencedik helyén Fergalicious címmel, melyben will.i.am is közreműködik. További vendégművészek a lemezen Ludacris és Bob Marley özvegye, Rita Marley.

Forrás: hiphopgalaxy.com

Fergie


A countryzenészek közül Kenny Chesney egy live lemezzel lepte meg rajongóit. A tavaly pár hónapig Renée Zellweger férjeként is ismert előadó LIVE: Live Those Songs Again című albuma a negyedik helyen debütált, melyen számos olyan dal is elhangzik, amely vezette a countrylistát. Az európai listákon már egy héttel korábban feltűnt kanadai jazz-zongorista, énekesnő Diana Krall From This Moment On című új nagylemeze a hetedik pozícióban nyitott. A decemberre férjétől, Elvis Costellótól ikreket váró művésznő anyaga otthon, Kanadában rögtön az első helyen debütált.

Hoodstar címmel jelentette meg harmadik albumát Howard Bailey Jr., közismert nevén Chingy. A St. Louis-i rapper anyaga nyolcadikként kezdett a listán. A Right Thurr-rel 2003-ban berobbanó előadó új nagylemezének első sikerdala a Pullin' Me Back, mely Tyrese közreműködésével a héten érkezett meg a Hot 100 tizes mezőnyébe, emellett jelenleg vezeti a rapdalok rangsorát. A következő új belépő szintén egy rapper nevéhez fűződik, ez a chicagoi Lupe Fiasco Lupe Fiasco's Food & Liquor címmel megjelent bemutatkozó nagylemeze a tizenkettedik helyen. A Wasalu Muhammad Jaco néven született, huszonöt éves előadóval Kanye West Touch the Sky című dalában találkozhattunk először. A most megjelent albumon olyan nevek szerepelnek producerként, mint a Neptunes, Kanye West és a Linkin Parkból ismert Mike Shinoda. Amerikában első sikerdalként a Kick Push került róla a listákra, míg a szigetországban már a Jill Scott közreműködésével készült Daydreamin' is megjárta a kislemezlistát. Két hellyel lejjebb a korábbi gyereksztár, Jesse McCartney második nagylemeze kezdett, ami Right Where You Want Me címmel került a boltokba. Az albumlista húszas mezőnyének utolsó új belépője Elton John nevéhez fűződik, akinek The Captain & the Kid című nagylemeze a tizennyolcadik helyen debütált.

Chingy


Az ötven legkelendőbb nagylemez rangsorában további hét új korong található, melyek közül a floridai punk-pop banda, a New Found Glory ötödik, Coming Home című albuma a huszonnegyedik pozíciót szerezte meg. Eggyel lejjeb a mexikói énekesnő, Paulina Rubio Ananda címmel megjelent korongja nyitott, melyről a Hot 100-on is megtalálható Ni Una Sola Palabra jelenleg vezeti a Billboard latin listáját. Az európai listákon jobbára 2002-ben megjelent angol nyelvű, Border Girl című nagylemeze és az erről kimásolt Don't Say Goodbye kapcsán találkozhattunk nevével.

A Tha Crossroads című dallal 1996-ban a Hot 100-ot nyolc hétig vezető, clevelandi Bone Thugs-N-Harmony a harminegyedik helyen tért vissza a listára Thug Stories című nagylemezével. A rapcsapatból Krayzie Bone már idén is megjárta a Hot 100 csúcsát, hiszen közreműködött Chamillionaire Ridin' című dalában, ami májusba két hétig állt a lista élén. A sorban két szólóelőadó nagylemeze következik új jelzéssel. Aaron Neville Bring It on Home...The Soul Classics című, a soul zene örökzöld slágeriet felvonultató anyaga a harminchetedik helyen nyitott, olyan dalokkal, mint az Ain't No Sunshine, a Stand by Me vagy a My Girl. Julio Iglesias ezzel szemben Romantic Classics néven adta ki új albumát, ami a negyvenegyedik pozícióban debütált. Enrique Iglesias édesapja erre olyan dalokat énekelt fel, mint a Careless Whisper, az Always on My Mind és a Drive.

Forrás: MySpace

New Found Glory


További új belépő még a leszbi-folk duó, az Indigo Girls Despite Our Differences című anyaga negyvennegyedikként, valamint a fiatal bluesgitáros, Jonny Lang Turn Around néven megjelent albuma két hellyel lejjebb. A néhány hete Angliában listavezető Kasabian Empire című munkája Amerikában a százötvenötödik pozíciót tudta megszerezni.

A Hot 100 legmagasabb új belépője a Sugarland nevű contryduó a negyvenegyedik helyen. A Jennifer Nettles és Kristian Bush alkotta csapat Want To című dala a november 7-én Enjoy the Ride néven megjelenő második albumuk előfutáraként került a listára.