A tengerentúl már harmadik nagylemezével szerezte meg az első helyet a rapper Ludacris. Az európai listákon nagy változás nem történt, a briteknél a Scissor Sisters, Németországban Christina Stürmer, nálunk pedig az Omega tartotta meg vezető helyét.

A Billboard élmezőnyében rögtön négy album kezdett új jelzéssel, melyek közül Ludacris hatodik, Release Therapy című nagylemeze került az élre. A 2003-ban megjelent Chicken -N- Beer, majd az egy évvel később kiadott The Red Light District című hanghordozói után a rapper karrierje során sorrendben harmadszor áll az amerikai albumlista csúcsán. Luda 1977-ben született Christopher Brian Bridges néven, és rádiós DJ-ként indult Atlantában. Első nagylemeze 1999-ben Incognegro címmel jelent meg egy független kiadónál, ami felkeltette a Geto Boysból ismert Scarface figyelmét is, aki leszerződtette a Def Jam South-hoz. Egy évvel később Back for the First Time néven került a boltokba második albuma, mely nagyrésze a debütlemez dalait tartalmazta, kiegészítve néhány új szerzeménnyel. A What's Your Fantasy című dal aztán meg is hozta az áttörést, a lemez a negyedik pozícióban nyitott, a következő évben pedig már Missy Elliott és Jermaine Dupri lemezein is feltűnt közreműködőként. 2001 végén a Word of Mouf című albummal tért vissza a lista harmadik helyén.

Időközben a filmvásznon is találkozhattunk vele, olyan mozifilmekben, mint a Halálosabb iramban (2 Fast 2 Furious), Ütközések (Crash) és a Nyomulj és nyerj (Hustle & Flow). A Hot 100 élére először a Stand Up című dallal került, miután hallhattuk Usher Yeah! című sikerében is, ami szintén megjárta a csúcsot. A tavaly évvégén megjelent második kiadói válogatáslemez után, most új image-dzsel tért vissza a köztudatba, ugyanis Busta Rhymes-hoz hasonlóan ő is levágatta haját. A friss korong első sikere a Money Maker című dal, ami jelenleg a Hot 100 második helyén áll. A lemezen olyan előadók szerepelnek még, mint R. Kelly, Mary J. Blige, Young Jeezy és Bobby Valentino. A Do Your Time című dal pikantériája, hogy a közreműködő rapperkollégák közül -  Pimp C, Beanie Siegel és C-Murder - valamennyi börtönviselt.

A producer Jermaine Dupri barátnője, Janet Jackson idén ünnepelte negyvenedik születésnapját, kilencedik stúdióalbuma azonban a 20 Y.O. címet kapta, utalva ezzel az 1986-ban áttörést meghozó Control néven kiadott nagylemezére. Jacko kishúga most a második helyet szerezte meg új anyagával, melynek producerei között Jimmy Jam és Terry Lewis, és természetesen Dupri nevével találkozhatunk. Az új album első sikerdala a Nellyvel közösen rögzített Call on Me lett, ami mellé a héten a So Excited című második dal is csatlakozott a Hot 100-on.

Forrás: EPA

Janet Jackson


A közelmúltban már számos veterán előadót, köztük Barry Manilow-t, David Gilmourt vagy legutóbb Bob Dylant üdvözölhettük a listák élmezőnyében, akik mellé a héten csatlakozott egy újabb. Tony Bennett idén ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, melynek alkalmából legnagyobb slágereit rögzítette neves előadók társaságában Duets: An American Classic címen megjelent nagylemezén. A korongon olyan művészek kaptak helyet, mint Paul McCartney, Elton John, Stevie Wonder, Sting vagy Céline Dion, az ifjabb generációt pedig John Legend, Michael Bublé, a Dixie Chicks és Juanes képviseli. A nagylemez a lista harmadik helyén nyitott, ami Bennett eddigi legjobb helyezése. Miután az év első felében a countrysztár Alan Jackson Precious Memories című nagylemezével tett egy kirándulást a gospel műfajban, most Like on a Red Rose címen megjelent albumával visszatért a megszokott country hangzáshoz. A korong a negyedik helyet szerezte meg, melyről a countrylistán is megtalálható címadó dal a Hot 100-on tizenhat pozíciót lépett előre. Justin Timberlake két hét után esett a lista első helyéről az ötödikre, az immár platinalemeznek számító második, FutureSex/LoveSounds-szall. A Top 10-ben a Hinder zenekar javított Extreme Behavior című korongjával, ami a tizedik pozícióból lépett előre a hetedikre.

A tízes mezőny utolsó új belépője a leginkább egyszemélyes Irigy Hónaljmirigyként jellemezhető "Weird Al" Yankovic Straight Outta Lynwood című nagylemeze a tizedik helyen. A parodista korábban Michael Jackson, Madonna, a Nirvana, a Red Hot Chili Peppers vagy Coolio egy-egy slágerének szövegét írta át és készített humoros videoklipeket a dalokhoz. Most megjelent, tizenkettedik nagylemezén többek között R. Kelly és a Green Day szerzeményeit helyezte új megvilágításba. Elsőként a Hot 100-at is vezető Chamillionaire Ridin'-jának paródiája került a listára White & Nerdy címmel, ami egyben a hét legmagasabb új belépője is azon a charton, a huszonnyolcadik helyen. A komikusnak emellett most megjelent lemezével sikerült elérni eddigi legjobb pozícióját az albumok között.

Forrás: Volcano

"Weird Al" Yankovic


A főként a Billboard gospel listáiról ismert Chris Tomlin See the Morning című anyagával került a lista tizenötödik helyére új jelzéssel. Végül a Top 20 utolsó debütánsaként üdvözölhetjük a Scissor Sisters Ta-Dah című anyagát a tizenkilencedik pozícióban. Ez mindenképp rendkívül jó helyezés a főként Angliában sikeres tengerentúli csapatnak, főleg ha figyelembe vesszük, hogy jó néhány üzlet nem is árusította a lemezt. A bojkott annak eredménye, hogy nemrégiben az énekes, Jake Shears kijelentette, túl drágák a lemezboltokban kapható korongok.

A huszonkettedik helyen a kaliforniai post-hardcore csapat, a Saosin nyitott azonos címen megjelent bemutatkozó nagylemezével. Az eddig számos válogatáslemezen feltűnt banda albumának elkészítésénél az a Howard Benson segédkezett, aki producerként jegyzi a legújabb Papa Roach korongot, valamint számos Motörhead és P.O.D. anyagot is. Vanessa Hudgens neve főként a High School Musical című Disney-film kapcsán vált ismertté. A tizennyolc éves színész-énekesnő a nagysikerű televíziós szereplése után elkészítette első önálló nagylemezét, amely egyszerűen V címmel került a huszonnegyedik helyre. Erről elsőként a Come Back to Me című dallal találkozhattunk a Hot 100-on, Vanessa azonban a High School Musical-nek köszönhetően idén ezzel már hatodszor került a listára. A fiatal lányt jövőre újra megcsodálhatjuk Gabriella Montez szerepében, hiszen előreláthatólag 2007 nyarán kerül bemutatásra a High School Musical 2: Sing It All or Nothing!.

A fennt említett Tony Bennetthez hasonlóan a szeptember 29-én hetvenegyedik életévébe lépő Jerry Lee Lewis is egy duettalbummal tért vissza, ami a Last Man Standing címet viseli. A The Killer becenéven ismert rock 'n' roll zenész anyaga a huszonhatodik pozíciót szerezte meg, a vendégművészek listája pedig olyan neves előadókból tevődik össze, mint Little Richard, B.B. King, Mick Jagger, Willie Nelson vagy éppen Bruce Springsteen, hogy csak néhányat említsünk a műfaj halhatatlanjai közül.

Forrás: Red Dot

Jerry Lee Lewis


A reggaetón irányzat Neptunes-aként is emlegetett producerpáros, Francisco Saldana és Víctor Cabrera, azaz a Luny Tunes is új kiadvánnyal jelentkezett, ami a lista harmincadik pozíciójában nyitott. A Mas Flow: Los Benjamins című anyagon a latin-amerikai országokban nagyon népszerű stílus jeles előadói közül Don Omar valamint a Puerto Rico-i Angel & Khriz duó is feltűnik. A Dave Matthews Band egy koncertlemezzel lepte meg rajongóit, ami harminchetedikként debütált. Ahogy a négylemezes kiadvány címéből is kiderül, a Fenway Park, Boston, MA  July 7-8, 2006-ot, a banda idén nyáron rögzítette. A negyvennegyedik helyen nyitott a jazz szaxofonos Boney James Shine című nagylemeze, melyen többek között George Benson és az R&B énekesnő Faith Evans is vendégeskedik.

A Hot 100 élén továbbra is Justin Timberlake áll a SexyBack-kel, immár hatodik hete, ami mellé a Top 20-ba megérkezett a T.I. közreműködésével rögzített My Love című új dala is. A héten emellett újabb rekord született ezen a listán. Akon és Eminem új slágere, a Smack That a kilencvenötödik helyről ugrott a hetedikre, ezzel a Hot 100 történetében az eddigi legnagyobb előrelépést hajtotta végre. Az eddigi rekorder Zac Efron és Vanessa Anne Hudgens Breaking Free-je, ami az év elején nyolcvankét helyezést ugrott előre egy hét alatt.