Generációváltás a listák élén

Vágólapra másolva!
A múlt héten még az Evanescence és a Killers albumai csatáztak a listák élmezőnyében, most azonban Rod Stewart vette át a vezetést Amerikában, nálunk pedig Presser Gábor új anyaga ért a csúcsra. A britek továbbra is a Killers korongját vásárolják a legnagyobb mennyiségben, Németországban a Die Ärzte válogatáslemeze nyitott az élen.
Vágólapra másolva!

A tengerentúli listán Rod Stewart megszerezte karrierje negyedik amerikai No. 1 pozícióját legújabb kiadványával, mely a Still the Same ... Great Rock Classics of Our Time címet kapta. Ezen az utóbbi években kiadott The Great American Songbook című sorozatához hasonlóan korábbi nagy slágerek hallhatók a rekedtes hangú skót énekes tolmácsolásában. A lemezen ezúttal olyan örökzöld sikerdalok kaptak helyet, mint a Have You Ever Seen the Rain (Creedence Clearwater Revival), I'll Stand by You (Pretenders), Father and Son (Cat Stevens) és az Everything I Own (Bread). A korábban több zenekarban is megforduló énekes szólóban először éppen harmincöt éve, 1971-ben állt a listák élén Maggie May című slágerével. Ezzel a dallal egy időben tudta vezetni az amerikai és az angol listát. Albumai közül a szigetországban utoljára egy 1979-ben kiadott válogatáslemeze állt az élen, míg a tengerentúl két éve éppen a fent említett The Great American Songbook széria Stardust című harmadik részével debütált a csúcson. Az Evanescence The Open Door címmel megjelent nagylemeze a múlt heti első helyről a dobogó második fokára esett vissza.

Lloyd Banks először a 50 Cent csapataként ismert G Unit tagjaként került a listára a 2003-ban kiadott Beg for Mercy című nagylemez kapcsán. Az album a második helyig jutott, a rapper pedig a következő nyáron meg is jelentette első szólóalbumát The Hunger for More címmel, ami két hétig uralta a Billboard lista élét. A Blue Hefner becenéven is ismert MC második lemeze Rotten Apple címmel került a boltokba és a lista harmadik helyére. Az album címe New Yorkra, más néven a Big Apple-re céloz, megpróbálva a nagyváros sötétebb oldalát bemutatni olyan előadók segítségével, mint 50 Cent, Young Buck vagy a Mobb Deep. A korongról elsőként a Hands Up című dal került a listákra.

Forrás: Red Dot

Lloyd Banks


2004-ben Lloyd Banks-et éppen Jimmy Buffett License to Chill néven kiadott albuma váltotta az élen. A bestseller könyveket is író, idén hatvan éves énekes-dalszerző most is a rapper nyomában halad, Take the Weather With You című albuma a negyedik pozícióban debütált.

A Heartland nevű countrycsapat a tizenegyedik helyen nyitott I Loved Her First című albumával. Erről a címadó dal a héten került a countrylista élére. A tizenötödik pozícióval karrierje legjobb helyezését tudhatja magáénak a New Jerseyben alakult Senses Fail. Az emorock irányzat sokadik sikeres zenekarának Still Searching című második nagylemezéről a Calling All Cars című dalhoz készült videoklip. Az egyre népszerűbb floridai metálbanda, a Trivium szintén a legmagasabb pozíciót érte el karrierje folyamán harmadik, The Crusade címen megjelent anyagával. A Matt Heafy vezette zenekar előző nagylemeze másfél éve jelent meg Ascendancy néven, Amerikában a százötvenegyedik helyet szerezte meg, míg a briteknél anélkül vált belőle aranylemez (100,000 darab), hogy a hetvenöt legkelendőbb album közé került volna.

Forrás: Red Dot

Jimmy Buffett


Sting egy különleges lemezzel lepte meg rajongóit. A Police egykori vezetője harminchetedik helyen debütáló Songs from the Labyrinth című kiadványán a szarajevói lantzenész, Edin Karamazov társaságában John Dowland, XVI. századi lantmuzsikus szerzeményeit játssza. Végül a negyvenkettedik pozícióban nyitott a még csak tizenkilenc éves R&B énekes Sammie, saját nevével fémjelzett második albumával. Erről az R&B/hiphop listára a YoungBloodZ nevű rapcsapatból ismert Sean Paullal (aki nem azonos a dancehall világsztárral!) közösen rögzített You Should Be My Girl került fel elsőként.

A Hot 100-on hét hét után adta át első helyét Justin Timberlake és a SexyBack című dal. A vezetést Ludacris és Pharrell duettje, a Money Maker vette át. Luda ezzel harmadszor áll a lista élén, míg a Neptunes producerpárosból ismert Skateboard P. a Snoop Doggal közösen előadott Drop It Like It's Hot után másodszor. A legmagasabb új belépő a Melanie C-re külsejében kísértetiesen hasonlító brit grime MC, Lady Sovereign Love Me or Hate Me (Fuck You!!!) című dala a nyolcvanegyedik pozícióban.