Újra Robbie Williams Európa kedvence

Vágólapra másolva!
Számos európai ország listájának élén, így a briteknél és a németeknél is Robbie Williams Rudebox című albuma nyitott az élen. A tengerentúl egy tévésorozat sztárja szerezte meg az első helyet, amit nálunk továbbra is Ákos őriz.
Vágólapra másolva!

Amerikában mindössze kilenc hete fordult elő utoljára, hogy a televízióból ismert arcok uralták a Billboard lista élét. Akkor a Danity Kane nevű lánycsapat olyan sztárokat utasított maga mögé, mint az OutKast vagy Christina Aguilera. Most napjaink egyik legsikeresebb rockzenekara, a My Chemical Romance és egy Grammy-díjas R&B énekes, John Legend szorult le a csúcsról. Az első helyen ugyanis egy, a Disney csatornáról ismert fiatal lány kalandjait nyomon követő tévésorozat filmzenealbuma nyitott. A Hannah Montana című sorozatban a címszerepet a countryénekes Billy Ray Cyrus tizennégy éves lánya, Miley Cyrus alakítja, aki nappal Miley Stewartként éli egy tinédzser átlagos mindennapjait, éjszaka azonban Hannah Montana néven egy hihetetlenül népszerű énekesnő. Csak közeli barátai és családtagjai tudnak kettős életéről, mivel attól fél, ha kiderülne, hogy ő egy ünnepelt sztár, nem élhetné nyugodtan a tinik életét. A sorozat első epizódjait március végétől sugározta a Disney csatorna, melynek első részét rekordnak számító 5.4 millió néző látta. A soundtrack albumon - amiből 281 153 darab fogyott egy hét alatt - többnyire Hannah Montana azaz Miley Cyrus által előadott dalokat hallhatunk. Mellette feltűnik még többek között Jesse McCartney vagy a The Click Five nevű csapat. Ezzel az albummal a Disney kiadó újabb sikert könyvelhet el magának, hiszen az év eddigi legsikeresebb nagylemezét jegyzi, a High School Musical-t, valamint további olyan filmek Top 10-ben szereplő korongjait, mint a Verdák (Cars) és a The Cheetah Girls 2. Hannah Montana az albumlista mellett a Hot 100-at is meghódította, ahol nem kevesebb, mint hét dallal szerepel egyszerre, az If We Were a Movie című felvétel kapcsán pedig a hét legmagasabb új belépője címet ott is a magáénak tudhatja a negyvenhetedik pozícióban. Ennél több szerzeménye egy héten csak a Beatlesnek (14) és Elvis Presley-nek (9) szerepelt a Hot 100-on.

A második helyet a My Chemical Romance harmadik stúdióalbuma, a The Black Parade szerezte meg, melynek producere a számos Green Day korongot is jegyző Rob Cavallo volt. A New Jerseyből származó csapat első albuma 2002-ben jelent meg I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love címmel, az áttörést azonban a két évvel később kiadott Three Cheers for Sweet Revenge hozta meg. Ezzel akkor a gótosra sminkelt fiúk százharmadik helyen nyitottak, de olyan daloknak köszönhetően, mint az I'm Not Okay (I Promise), a Helena és a The Ghost of You egészen a huszonnyolcadik pozícióig sikerült felkapaszkodniuk és elérték a platinastátuszt. Idén tavasszal a Life on the Murder Scene című, két DVD-t is tartalmazó lemezt dobták piacra, ami túlnyomórészt egy live album. A most megjelent anyagon Gerard Way és csapata új külsővel és egy, a Queent és a hetvenes évek monumentális hangzását megidéző konceptlemezzel tért vissza, az erről elsőként kimásolt Welcome to the Black Parade című dal premierjét pedig az idei MTV Video Music Awards felvezetőjében láthatta a nagyérdemű. A szerzemény második hete vezeti a Billboard modern rock listáját, a Hot 100-on pedig az ötvenhatodikról ugrott a tizenharmadik pozícióba.

Forrás: Warner Music

My Chemical Romance


A dobogó legalsó fokán John Legend debütált második, Once Again című stúdióalbumával. Az R&B énekes karrierje kezdetén olyan előadók dalaiban volt hallható háttérénekesként, mint Jay-Z és Alicia Keys, vagy zongorán kísért Lauryn Hill albumán. Később a hiphop producer Kanye West figyelt fel rá, akivel közösen elkészítették a Get Lifted című albumot. Ez a bemutatkozó lemez annyira jól sikerült, hogy John Legend az idei Grammy-gálán három aranygramofont is átvehetett, a korongból pedig csak a tengerentúl 1.8 millió darab talált gazdára. Ezután közreműködött Kanye West tavalyi nagylemezén is, valamint hallhattuk a Fort Minor, Sergio Mendes és Tony Bennett munkáin is. Az új anyag producerei között természetesen ismét feltűnik Kanye, de a lemez ugyanolyan modern soul-hangzásra épít, mint az első tette. Első dalként a Save Room került a listákra, ami a héten a Hot 100 hatvanegyedik helyén nyitott. A Top 10-ben a Hinder és Tony Bennett kiadványai javítottak, ezenkívül visszatért a Nickelback nagylemeze is a tízes mezőnybe, míg Diddy múlt heti listavezető albuma a hetedik helyre esett vissza.

A tizenegyedik helyen a tizenhat éves Jovan Kampbell alias Jibbs nyitott, Jibbs feat. Jibbs című albumával. A St. Louis-i rapper annak a DJ Beats-nek az öccse, aki többek között Nellynek és Chingynek készített dalokat, így nem csoda, hogy Chain Hang Low című bemutatkozó dala a Hot 100-on egészen a hetedik helyig jutott. A debütlemezen a közreműködők sorában találkozhatunk Chamillionaire, a Pussycat Dolls-ból ismert Melody Thornton valamint Fabo (D4L) nevével is.

A héten a country előadók közül az Alabama Songs of Inspiration című anyaga nyitott a legmagasabban, ami a tizenötödik helyet jelenti. A veterán kvartett a countrylistán új korongjával ennél sokkal jobban teljesített, hiszen ott tizenhét év után újra az első helyre került. Egy újabb rapper következik a sorban az új belépők között, a tizennyolcadik helyen ugyanis Lil Boosie Bad Azz című kiadványa nyitott. A louisianai MC Torrence Hatch néven született és ez egyben a bemutatkozása is, amely a Trill Entertainment gondozásában került kiadásra, ami a texasi hiphop duó, a UGK lemezcége. Erről az R&B/HipHop listán a Yung Joc-kal közösen készített Zoom című szerzemény található meg, az albumon rajta kívül közreműködik a UGK egyik tagja, Pimp C és korábbi partnere, Webbie is. Tizenkilencedikként Taylor Swift, a tizenhét éves country énekesnő debütált saját nevével fémjelzett albumával, aki már tíz éves korában fellépett karaoke versenyeken, fesztiválokon, sőt már saját demo felvételeket is készített. Két évvel később kapta első gitárját és kezdett komolyan a dalírással foglalkozni. A fiatal lány tehetségére a Big Machine kiadó figyelt fel, ahol első albuma is megjelent. A Hot 100-on egy countrysztárról elnevezett dallal szerepel, melynek címe Tim McGraw.

A húszas mezőnyben meg kell még említeni Beyoncé nevét, aki négy pozíciót javított albumával, ami a héten érte el a platinastátuszt. Rajta kívül a tizedik pozícióját megtartó Killers is mérföldkőhöz ért, a Sam's Town ugyanis aranylemezzé érett. A Las Vegas-i csapat ezenkívül a Europe Music Awards-on a legjobb rock csapatnak járó díjat vehette át csütörtök este.

A huszonharmadik helyen újabb country előadó lemeze nyitott, a Montgomery Gentry nevű duó Some People Change című lemeze kapcsán. Az Eddie Montgomery és Troy Gentry alkotta páros albumáról a címadó dal található meg a country listán. Ludacris új nagylemeze egy hónapja debütált az élen, most egy, a kiadójánál szereplő előadó korongja szerezte meg a huszonötödik pozíciót. Az R&B énekesnő, Shareefa Point of No Return című bemutatkozó albumán Bobby Valentino, az első kislemezdalként megjelent dalban, a Need a Boss-ban pedig maga Luda is szerepel.

Forrás: MySpace

Brooke Hogan


Már megszokhattuk, hogy a pankrátorokkal nem csak a ringben, hanem a slágerlistákon is találkozhatunk, így a jelenlegi bajnok, John Cena is. Utóbbihoz e tekintetben most az egyik legismertebb pankrátor, Hulk Hogan lánya, Brooke Hogan is csatlakozott. A Hulkster lányát a közönség többnyire a Hogan Knows Best című valóságshow-ból ismerheti, melyben a család mindennapjait követhettük nyomon. Brooke első dala már 2004-ben megjelent Everything to Me címmel, míg később a producer Scott Storch szerződtette le saját kiadójához. Az Undiscovered című lemezről az About Us című dal került elsőként a listákra, ebben a rapper Paul Wall közreműködik. Brooke ezenkívül az FHM novemberi számában is látható lesz, ahol ő lett az első huszonegy év alatti címlaplány.

Tim Burton Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare Before Christmas) című 1993-as filmje Halloween alkalmából újra a mozik műsorára került egy 3D-s változatban. A mozihoz készült soundtrack album is új köntösben került a boltok polcaira. A kétlemezes változaton - ami a harmincegyedik pozícióban nyitott - Marilyn Manson, a Panic! At the Disco, a Fall Out Boy, Fiona Apple és She Wants Revenge előadásában is hallhatunk egy-egy dalt. Az ötvenes mezőnyben ezenkívül egyedül Corinne Bailey Rae albuma javított.

A Hot 100-on Justin Timberlake és T.I. duettje, a My Love vette át a vezetést, ezzel Justin idén az első olyan előadó, akinek két dala is felért a csúcsra ezen a listán.