Michael Jackson nagyszabású visszatérésre készül: hosszú idő után újra színpadra lép, és a Thriller című slágerét adja elő az 1983-ban készült klip alapján a World Music Awards (WMA) zenei díjkiosztó gálán.

A 48 éves művész először lép fel azóta, hogy tavaly tisztázta magát a gyermekek megrontásának vádja alól. A per lezárása óta Jackson a Közel-Keleten tartózkodott, ahol a Perzsa-öböl szigetországában, Bahreinben az uralkodó család egyik tagjával megalapította a Two Seas nevű lemezkiadót, és hozzálátott új albuma előkészítéséhez. Szeptemberben bejelentette, kiválik a cégből, de továbbra is gőzerővel dolgozik lemezén, amelynek megjelenését 2007-re tervezi.

Jackson a november 15-én Londonban tartandó gálán átveszi a Gyémánt-díjat is, amellyel eddigi munkásságát ismeri el a WMA zsűrije. A díjat egyébként nem az úgynevezett világzene stílusirányzat legjobb képviselőinek ítélik oda, hanem azoknak az előadóknak és zenekaroknak, akik a legtöbb lemezt adták el az elmúlt évben. A gála házigazdája Lindsay Lohan színésznő lesz, a fellépők között pedig Michael Jackson mellett ott lesz Beyoncé, Katie Melua és Mary J. Blige is.

A Gyémánt-díjat azok az előadók kapják, akik 100 milliónál több lemezt adtak el, így korábban már Céline Dion, Rod Stewart és Mariah Carey is részesült ebben a kitüntetésben. Jacko nem véletlenül a Thriller-t adja elő, hiszen a hasonló című album volt minden idők egyik legnagyobb példányszámban elkelt lemeze, csak ezt a lemezt 50 milliónál is többen vették meg világszerte. A Thriller-t nyolc Grammy-díjjal értékelték, és a címadó szám klipje volt az első igazán nagy költségvetésű, filmszerű zenei videoklip - 1983-ban forgatták  akkor rekordnak számító, 162 millió forintnak megfelelő összegért  -  s fordulópontot jelentett a videoklip-készítés történetében.