Vágólapra másolva!
Négy olyan zenekar is lemezzel jelentkezik a héten, melyek minden idők legsikeresebb együttesei közé tartoznak Nagy-Britanniában. Közülük az újramixelt Beatles-albumot kíséri a legnagyobb érdeklődés, bár a listákon lehet, hogy nem ez fog majd tükröződni.
Vágólapra másolva!

Hétfőn került a szigetország lemezboltjaiba a Beatles LOVE című albuma, amelyet eredeti stúdióanyagokból állított össze az együttes egykori producere, Sir George Martin és fia. A kiadvány - mely a híres kanadai cirkusztársulat, a Cirque Du Soleil új produkciójához készült - vélhetően sokakat fog érdekelni, ám korántsem biztos, hogy mindez elég lesz ahhoz, hogy a brit albumlista első helyére kerüljön.

Ugyanezen a héten jelenik meg ugyanis két, szintén rendkívül népszerű zenekar válogatáslemeze is: az Oasis történetének első válogatáslemezével jelentkezik, de a U2-nak sem jelent meg eddig teljességre törekvő válogatáslemeze, hiszen eddig két album jelent meg, melyen a zenekar működésének két évtizede alapján osztották fel a slágereket. Rajtuk kívül ugyan nem számít ekkora névnek, de a lányok körében rendkívül népszerű fiúcsapat, a Westlife is beleszólhat a versenybe, hiszen az együttesnek most jelenik meg a hetedik stúdióalbuma, melyen régi, klasszikus szerelmes slágereket énekelnek el.

Gennaro Castaldo, az HMV áruházlánc szakértője szerint a gigászok csatájának igazi győztese a U2 lehet: "A lemezboltok számára most kezdődik a karácsony, hiszen a világ legnagyobb együttesei nem minden nap jelentkeznek új lemezzel. Nagyon szoros verseny lesz a listákon, és úgy vélem, hogy a heti összesítés az Oasis és a Stop The Clocks sikerét hozza majd, ám a U2 és a 18 Singles több példányban kel majd el a következő hónap folyamán."

A szakértő kitért még a Take That új dalára, a Patience-re is, és elképzelhetőnek tartja, hogy a héten ez lesz a legsikeresebb a kislemezek között. A tíz év után visszatérő fiúcsapat száma ugyanis csak a letöltések alapján a negyedik helyre ugrott (megelőzve az együttesből kilépett Robbie Williams új kislemezét, a Lovelight-ot), és a fizikai formában is megjelenő kislemezekkel kiegészülve a csúcsra kerülhet. A Take That új albuma egyébként egy héttel később lesz majd kapható, Beautiful World címmel.