Caramel újrahangolta nyugalomterápiáját

Vágólapra másolva!
A Megasztár második szériájának győztese, Molnár Ferenc Caramel mindent megtesz azért, hogy ne "egynyári csoda" maradjon, így már el is készítette a második önálló albumát a tavalyi Nyugalomterápia után. Az Újrahangolva hasonlóan ambiciózus és kellemes lemez, amiből 30 percet meg is hallgathatsz szerda délután 6-tól csütörtök délután 6-ig az [origo]-n.
Vágólapra másolva!

Jó és még annál is jobb hanggal bíró énekesekkel, valamint karizmatikus előadóművészekkel - kis túlzással - Dunát lehetne rekeszteni, és noha Molnár Ferenc Caramel nevét a Megasztár révén ismerte meg az egész ország, az énekes a későbbiekben igazán sokat tett azért, hogy ne csupán tehetségkutató-győztesként, hanem sokkal inkább egy, a saját útját járó fiatal alkotóként tekintsen rá a közönség.

Alig több mint egy éve megjelent, Nyugalomterápia című bemutatkozó lemeze a hazai R&B - nem kimondottan számottevő - történetében talán az első igazi mérföldkő, és ráadásul ez az eredmény főként Caramel érdeme, hisz amellett, hogy minden egyes dal és szöveg az ő szerzői vénáját dicsérte, alaposan kivette a részét a produceri, hangszerelési és egyéb teendőkből is. Így ez a profin és érzéssel összerakott, sajátos, egyéni világú, ugyanakkor pedig a friss, nyugati - főként szigetországi - mintákat is nagyban szem előtt tartó lemez rendkívül sikeres lett; az eladási mutatók pár hónap alatt egészen a dupla-platina státusig kúsztak, és persze a honi szakma is megsüvegelte a produkciót.

A napokban pedig, a gyakorlatilag majdnem egy éve folyamatosan tartó koncertezés után meg is jelent a második soralbum, amely sorrendben egyébként már valójában a harmadik, hisz az első hivatalos lemez egy, a Megasztár-döntőkben elhangzott dalokból összeállított válogatás volt. Kevesebb mint két év alatt három teljes lemezanyagot letenni az asztalra pedig igazán nem csekély teljesítmény, a végeredmény minőségét nézve pedig hatványozottan nem az.

Caramel az új korong esetében sem változtat a nyerő formulán, amely már a Nyugalomterápiá-n is bevált. Ezúttal is magára vállalta a lemezkészítés majdhogynem minden fontosabb munkafázisát; a dalszerzés és a szövegírás mellett újfent producerkedik, hangszerel, és még ki tudja mi mindent csinál, ami persze nem is meglepő, hisz fiatal kora ellenére már lassan tíz éve annak, hogy dalokat ír, az éneklés mellett pedig több hangszeren is játszik. Persze emellett egy profi muzsikusi gárda is közreműködött a felvételek során, így Caramel dalai méltó kíséretet és megszólalást kaptak ezúttal is.