Újra kirabolták a 100 Folk Celsiust

Vágólapra másolva!
Ellopták a 100 Folk Celsius együttes western stílusú fellépőruháit és csizmáit Budapesten - közölte Littvay Imre, a zenekar vezetője vasárnap az MTI-vel. A zenekart öt évvel ezelőtt egyszer már kirabolták, akkor a hangszerek tűntek el.
Vágólapra másolva!

Az együttes előző nap a XII. kerületben adott koncertet, a fellépés után a zenekar kisbuszának hátsó ablakát betörték, így emelték ki a táskákat - mondta Littvay Imre. Mint hozzátette: reménykedtek, hogy a rablók nem ilyen zsákmányra számítottak, ezért a környéken keresték a különleges ruhákat, amelyeket azonban egyelőre a rendőrség segítségével sem találtak meg.

A zenekar hétfői koncertjét az eset nem befolyásolja, "akár mackóruhában is fellépünk" - fogalmazott a zenekarvezető. Megjegyezte: lehet, hogy a Komédium Színház galériáján jelenleg is látható, a 100 Folk Celsius elmúlt harminc évét bemutató kiállításról kérnek vissza ideiglenesen öltözékeket.

Az együttest egyébként 2001-ben is kár érte: akkor teherautójukat tulajdonították el a benne lévő hangszerekkel és fellépőruhákkal együtt. A tettesek a járművet felgyújtották, a felszerelések később megkerültek.

A countryzenekarként alakult 100 Folk Celsius elsősorban gyerekeknek szóló lemezeivel aratott sikereket (Paff a bűvös sárkány, A nagy ho-ho horgász, Miki manó, stb.), és működésének három évtizede alatt összesen egymillió hanghordozót adott el.