Lily Allenről szólhat a díjkiosztó

Vágólapra másolva!
Február 14-én a londoni Earls Courtban adják át a lemezipar által legfontosabbnak tartott angol zenei elismerésnek számító Brit Awards díjait. A nagy nyertes Lily Allen lehet.
Vágólapra másolva!

A celebházaspár lánya összesen négy jelölést kapott, köztük a legjobb női brit előadó és a legjobb brit album kategóriájában is. Lily Allen tavasszal az internetes oldala révén vált népszerűvé, bár a szkeptikusok sosem felejtik el megemlíteni ezzel kapcsolatban, hogy amikor Lily MySpace-oldala elkezdte vonzani a látogatókat, akkorra már rég rendelkezett lemezszerződéssel, melyet pedig a tévésztár papa (Keith Allen) nélkül nehezen kaphatott volna meg. Hogy így volt-e, vélhetően sosem derül ki, az viszont tény, hogy nyáron a Smile című dal már vezette a brit listát, és a reggae-s beütésű bemutatkozó album is szépen fogyott.

Rögtön utána szoros verseny várható, hiszen egyaránt három jelölést kapott a Muse, a Snow Patrol, James Morrison, Corinne Bailey Rae és az amerikai Gnarls Barkley is, de kapott még jelölést egyebek között az Arctic Monkeys, a Take That, Robbie Williams és George Michael is.

Az idei Brit Awards lesz egyébként az első, amelynek során élőben lehet majd szavazni: a legjobb brit kislemez díjára pályázó 11 dal közül a rádióhallgatók szűkítik majd le szavazataikkal a mezőnyt öttagúra, a gála felvezetéseként.

A gálán élőben lép fel a Snow Patrol, a The Scissor Sisters, a The Killers, a Take That, a Red Hot Chili Peppers és az Oasis is - az utóbbi zenekar egy életműdíjjal is gazdagodik majd. A jelöltek teljes listája itt megtekinthető.