Egymás után támadnak fel a zenekarok

Vágólapra másolva!
A Rage Against The Machine újjáalakulása után a héten még két másik, egyszer már feloszlott együttes jelentette be, hogy ismét együtt vannak a tagok.
Vágólapra másolva!

Elsőként a nyolcvanas-kilencvenes évek ünnepelt zenekara, a Crowded House jelentette be újjáalakulását. Az új-zélandi Neil Finn és az ausztrál Nick Seymour által Melbourne-ben alapított együttes 1986-tól a tíz évvel későbbi feloszlásáig világszerte népszerű együttesnek számított. Neil Finn bátyjával, Tim Finn-nel már korábban is sikeres volt a Split Enz tagjaként, melynek feloszlása után alakította meg a Crowded House-t (amelyben időnként Tim is feltűnt). A kifinomult, folkos, inkább felnőttorientált gitárpopban utazó Crowded House először Amerikában, majd később Európában is befutott, Don't Dream It's Over és a Weather With You című dalait manapság is gyakran játsszák a rádiók.

Az utóbbi években szólólemezeket készítő Finn állítása szerint már egy éve tervezgették Seymourral a zenekar felélesztését, amit most hivatalosan is bejelentettek. A Crowded House - a Rage Against The Machine-hez hasonlóan - a dél-kaliforniai Coachella fesztiválon lép fej újra először, amely után egyéves világ körüli turnéra indul, és egy új albumot is piacra dob, Time On Earth címmel. A Crowded House eredeti dobosa, Paul Hester azonban már nem lehet része az újjáalakulásnak, ugyanis két évvel ezelőtt öngyilkos lett.

A másik újjáalakuló együttes a brit James, amely ugyancsak a nyolcvanas-kilencvenes években működött sikerrel. A manchesteri együttes legnagyobb slágere a Sit Down című dal lett, mely 1991-ben a brit lista második helyéig jutott, és azóta is a korszak egyik legismertebb klasszikusának számít, hét évvel később az Apollo 440 által készített remixe újra bekerült a Top 10-be. Ezenkívül több más kislemez is nemzetközi sikert biztosított a James számára, amely végül 2001 szüntette be működését, miután a frontember Tim Booth kilépett a zenekarból.

A James hivatalosan nem oszlott fel, de szüneteltette működését egészen mostanáig, amikor is Booth bejelentette, hogy újra csatlakozik a zenekarhoz, amely brit turnéra indul és egy új lemez készítésének is nekikezd.