Arctic Monkeys: itt a folytatás

Vágólapra másolva!
Alig 15 hónappal a rekordokat döntő, bemutatkozó albuma után már jön is az Arctic Monkeys újabb lemeze, a címe Favourite Worst Nightmare lesz.
Vágólapra másolva!

A sheffieldi zenekar második albuma április 23-án kerül majd a boltokba, és egy héttel korábban ezt megelőzi majd a Brainstorm című kislemez. A Favourite Worst Nightmare felvételei Liverpoolban készülnek, ahol a Simian Mobile Discóból és a Klaxons múlt héten megjelent debütálásáról ismert, James Ford és Mike Crossey producerek irányítják a stúdiómunkát.

Az Arctic Monkeys második lemeze alig több mint egy év után követi az előző albumot, ami manapság elég ritka, hiszen többnyire évek telnek el két album között. Az együttes esetében azért érdekes mindez, mert a tavalyi bemutatkozás nem mindennapi sikere után fokozott várakozás előzi meg a folytatást. A Whatever People Say I Am, That's What I'm Not minden idők leggyorsabban fogyó brit debütáló albuma lett (az első héten 363 735 példányt adtak el belőle), és az idei Brit Awardson is versenyben van az év albuma címért, mint ahogy az együttes is az év legjobb brit zenekara díj egyik legfőbb várományosa.

A kvartettel kapcsolatban mindig elhangzik, hogy az addig szokatlan internetes gerillakampány repítette a listák élére, majd ezt követően a legsikeresebb mai független brit kiadó, a Domino Records szerződtette. Az új album a zenekar szerint egy kicsit más hangzású lesz, és a tagok "művészi továbblépésként" beszélnek róla.