Prodigy és Korn a jubileumi VOLT-on

Vágólapra másolva!
Erős nemzetközi felhozatallal indítja a fesztiválszezont július 4. és 7. között a 15. születésnapját ünneplő soproni VOLT. A jubileumi eseményre a legnagyobb európai fesztiválok fellépői közül toboroztak sztárokat: fellép a Korn, a Prodigy, a Koop, a Fort Knox Five, a Laibach, és itt kezdi nyári turnéját Ákos.
Vágólapra másolva!

A hazai fesztiválok egyik veteránjának számító VOLT idén már tizenötödszörre várja Sopronba a zenerajongókat. A jubileumot ütős programmal ünnepli a fesztivál: a legnagyobb dobásnak a Prodigy és a Korn fellépése ígérkezik. A Prodigy grandiózus hangtechnikát igényel koncertjéhez, de ez valószínűleg nem lesz akadálya annak, hogy az elmúlt másfél évtized techno-legendájának mostani fellépése a 15. VOLT fesztivál stílusos védjegye legyen. A Korn az új generációs metál alapköveként szintén csemege lesz a fesztivál programjában. Persze mindkét csapat teltházas stadionturnék és a legjelentősebb európai fesztiválok után látogat el a VOLT-ra.

A fellépők sora egyelőre nem teljes, de a visszaigazolt vendégek között is szerepelnek még nagyágyúk. Gwen Stefani koncertturnéja után érkezik a funk-break amerikai nagykövete, a Fort Knox Five csapata, és színpadra lép a vérbő latin és éjfekete afro házasításával operáló stockholmi house-duó, a Sumo. Az A38-on frenetikus sikert aratott Koop-ot is láthatja az, aki lemaradt a Svédország legmenőbb zenei exportcikkeként aposztrofált nu-jazz-csapat legutóbbi koncertjéről.

A szintén nemrégen Budapesten koncertező legendás szlovén banda, a Laibach is tiszteletét teszi Sopronban, csakúgy, mint a Sinatra örökségét electro-diszkóba oltó, hófehér öltönyös osztrák úr, Louie Austen. Parov Stelar és zenekara személyében pedig Ausztria legnépszerűbb DJ/producere is a VOLT vendége lesz. A táncos lábúak a Touch and Go lendületes koncertjén tombolhatnak. A csapat első slágere, a "Would You..." igazi bombasiker volt, máig gyakran forog a rádiókban és házibulikban egyaránt. Az elektronikus tánczene rajongói szintén számos világsztárra számíthatnak. A Doors feldolgozásaival ismertté vált német Tube-tech már elfogadta a szervezők meghívását.

A hazai kínálat is erősnek ígérkezik: a közel 200 dj-t és zenekart felvonultató programban a VOLT rendszeres fellépői mellett számos kuriózummal, finomsággal találkozhat a közönség. Sokak számára jó hír, hogy a nyári turné első állomásaként, a hazai fesztiválok közül egyedül a VOLT-on lép színpadra ÁKOS. A nyilvánosságra hozott sztárkínálat alapján azonban már most is sejthetjük, hogy nem fogunk csalódni idén sem.