Mindenkinek hallania kell az új Coldplayt

Vágólapra másolva!
A Coldplay új albumon dolgozik, amelyen egy olyan szám is szerepel, "amelyet mindenkinek hallania kell, mielőtt meghalunk" - mondta Chris Martin, az együttes énekese.
Vágólapra másolva!

Martin a hétvégén, a zenekar latin-amerikai turnéjának utolsó koncertje előtt beszélt a brit zenekar terveiről, és ennek keretében arról, hogy két év kihagyás után a Coldplay visszatér a stúdióba, hogy felvegye új albumát, amelynek más hangzásvilága lesz, mint a legutóbbinak, az X&Y-nak, amely 2005-ös megjelenése óta több mint kétmillió példányban kelt el.

"Ahhoz, hogy fellelkesüljünk egy új albumtól, kell, hogy legyen rajta egy olyan dal, amelyről úgy érezzük, hogy mindenkinek hallania kell, mielőtt meghal, különben teljesen le leszünk lombozódva, de ezen az albumon szerencsére lesz egy ilyen dal" - mondta Chris Martin, aki a múlt héten ünnepelte 30. születésnapját egy mexikói fürdőhelyen.

Az énekes arról is beszélt, hogy az együttes rendkívüli népszerűsége lehetővé teszi számukra, hogy új dolgokkal kísérletezzenek: "Régóta úgy érzem, hogy az emberek amolyan fekete-fehér zenekarnak gondolnak bennünket. Mivel azonban ilyen hihetetlenül jó foglalkozásunk van, azt csinálhatjuk, amit akarunk, és rengeteg új dolgot is kipróbálhatunk" - tette hozzá.

Januárban a legendás Brian Eno maga jelentette be, hogy ő lesz a Coldplay új lemezének producere, ami szintén megerősítheti azt a szándékot, hogy a zenekar szeretné kitágítani az eddigi egydimenziós hangzásvilágát.