Az utcai virágárusoknál már megjelent a jácint és a tulipán, de ha ennél cseppet egzotikusabb virágokkal is szeretnénk találkozni, akkor városligeti sétánkat kanyarítsuk a Vajdahunyadvára felé, ahol a Mezőgazdasági Múzeumban a Magyar Orchidea Társaság hagyományos tavaszi kiállítása nyílik szerdán.

Forrás: [origo]

Egy orchidea

A gyönyörű bevándorlók 1731-ben érkeztek Európába a Bahamákról. Egy évvel később az első európai szirombontás olyan nagy szenzáció volt, hogy az akkori viszonyokhoz mérten nagy sajtóvisszhangnak örvendett. A 19. század második felére divattá vált az orchidea nevelés, de egyelőre még kisebb vagyonokért cserélt gazdát egy-egy növény. A britek expedíciókat indítottak az orchideák tanulmányozására, így fedezték fel, hogy a növénynek sokkal több levegőre és fényre van szüksége, mint gondolták. Az 1800-as évek kuriózumait ma már mesterséges körülmények között, hatalmas mennyiségekben termesztik. Akár mi -a mérsékelt égövön is - nevelhetünk orchideákat

 Az ezer színben pompázó orchideafürtökön kívül más különleges növényeket is láthatunk, például megismerkedhetünk a dél-amerikai esőerdőkből származó, színes levelű broméliákkal és az ezüstös színben játszó Tillandsiákat. Sőt, idén először a Magyar Kaktuszgyűjtők Egyesülete is képviselteti magát a kiállításon.

Forrás: [origo]

Így néz ki a bromélia

Ha kedvet kaptunk az orchidea vagy a bromélia tartásához, a kiállításon nem csak vásárolhatunk, de jó tanácsokkal is felszerelkezhetünk.