Bill Clintonnal ünnepelte születésnapját Elton John

Vágólapra másolva!
Meglepetés partival, számos híresség jelenlétében ünnepelte meg 60. születésnapját Elton John brit popsztár New York feketék lakta Harlem negyedében, a világ legnagyobb neogótikus templomában, másnap pedig 20 ezer rajongó előtt koncertet is adott.
Vágólapra másolva!

A szombati bulit Elton John élettársa, David Furnish szervezte meg nagy titokban, s mindenki ott volt, "aki él és mozog": sok más között Bette Midler, Ozzy Osbourne, Donatella Versace, Jon Bon Jovi, Michael Caine, Richard Gere, Pierce Brosnan, Whoopi Goldberg, és Rod Stuart, Elisabeth Hurley pedig egyenesen újkeletű, indiai milliomos férjével töltött nászútját szakította félbe, hogy jelen lehessen. A műsorról többek között Paul McCartney, Sting és a Scissor Sisters gondoskodott.

A tulajdonképpeni ünneplés, a helyi idő szerint vasárnap esti koncert volt, amelyen a sztár 40 éves karrierjének legnagyobb slágereit adta elő a Madison Square Gardenben (ahol egyébként pont 60. alkalommal lépett fel). Az eBay aukciós ház honlapján New York-i idő szerint délelőtt még kínáltak néhány jegyet, egyenként 1000 dollár - vagyis, mintegy 185 ezer forint - körüli áron. A koncertet az egyik fizetős tévécsatorna élőben közvetítette, de a többi amerikai tévénéző csak április 5-én láthatja majd.

Sir Eltont nem más, mint a volt amerikai elnök, Bill Clinton konferálta fel a koncert előtt: "Imádom, amikor látom őt játszani, mindig arra emlékeztet, hogy maradt még bennünk némi fiatalság" - mondta az ex-elnök.

Az énekesnek egyébként egyik legemlékezetesebb koncertje is a Madison Square Gardenhez fűződik: 1974 novemberében itt adott felejthetetlen műsort, melynek fénypontja az volt, amikor John Lennon is színpadra lépett. Mint később kiderült, ez volt Lennon utolsó élő fellépése. Elton John egyébként 1971-ben aratta első sikereit, azóta pedig a világ legnépszerűbb előadói közé került, és eddig összesen 200 millió lemezt adott el karrierje során.