Vágólapra másolva!
Verka Szergyucska ukrán transzvesztita képviseli Ukrajnát Helsinkiben az Eurovíziós Dalfesztiválon az ukránok szavazatai alapján, ám számos nacionalista honfitárs felháborodottan tiltakozik a sztár fellépése ellen, mert szerintük lejáratja az országot
Vágólapra másolva!

A tiltakozók szerint Ukrajnának le kellene mondania a részvételt, különben az ország nemzetközi híre látná kárát a transzvesztita előadó szereplésének a dalfesztiválon - olvasható a BBC News honlapján.

Csakhogy Verka Szergyucska, aki időnként középkorú hölgynek öltözve szórakoztatja rajongóit, Ukrajna első számú sztárja, és elsöprő többséggel őt szavazták be a dalfesztiválra.

Ráadásul nemcsak Ukrajnában, hanem a többi volt szovjet tagköztársaságban is elképesztő népszerűségnek örvend. Sokan úgy vélik, hogy a dalfesztiválon akár a győzelemre is esélye van.

A felháborodott ukrán hazafiak tüntetéseket tartottak, aláírásokat gyűjtöttek, így próbálnak küzdeni a szerintük ízléstelen és morbid sztár ellen.

Mint az ismeretes, Magyarországot Rúzsa Magdi képviseli az 52. Eurovíziós Dalfesztiválon, amelynek május 10-én lesz az elődöntője Helsinkiben, a döntőt pedig május 12-én este rendezik, és 42 ország televíziói közvetítik majd.