Melanie C: This Time


Várakozások: Melanie Chisholmról legutóbb két éve lehetett hallani. Egyrészt akkor jelent meg harmadik szólólemeze, a Beautiful Intentions, amely elsősorban arról nevezetes, hogy nem jutott be még a Top 20-ba sem, másrészt akkor röppent föl a híre a Spice Girls esetleges újjáalakulásának. Ebből végül nem lett semmi, de nem az egykori Sporty Spice-on múlott, hiszen ő többször is úgy nyilatkozott, hogy itt az idő a kilencvenes évek vezető lánycsapatának visszatérésére. A kontinensen Melanie továbbra is népszerű maradt, és a First Day Of My Life című dala igazi slágernek bizonyult Európa több országában. Az énekesnő ezért félszemmel már ide is kacsintgat, és új albumáról más-más dalokat választott első kislemeznek Angliában, mint máshol. Hiszen nem rossz az, ha az ember dalai vezetik a német vagy mondjuk a portugál slágerlistát, de hát mégiscsak otthon az igazi, főleg, ha valaki olyan gyakran hangsúlyozza angolságát, mint Melanie.


Eredmény: Nem mondhatni, hogy Melanie nem próbálkozik. A legsikeresebb dalszerzőkkel dolgozott, és még egy mindenki által ismert feldolgozást is bedobott a cél kedvéért: az I Want Candy című hatvanas évekbeli slágert, melyet a nyolcvanas években a Bow Wow Wow vitt sikerre, és amelyhez Mel túl sokat nem tud hozzátenni. A dalok szinte mindegyike rádióbarát, kockázatmentes, és bizony igencsak átlagos popzene, ami igyekszik nem divatos, hanem időtlen hangzással operálni, de összességében nem tűnik előrelépésnek a Beautiful Intensions-höz képest.


Kiknek ajánlható: Spice Girls-nosztalgiázók kerüljék, de akik figyelemmel kísérték az énekesnő pályafutását, és nem csalódtak, azoknak bátran.


Olyan, mint: Robbie Williams női megfelelője, ami nem csoda, hiszen van közös dalszerzőjük.